Издвајамо Регион

ОРБАНЕ СРБЕНДО! МАЂАРИ БЛОКИРАЛИ ХРВАТЕ! Колинда бесна на Виктора, поручила да ће га изрибати

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је “неугодно изненађена ставом Мађарске” која је блокирала улазак Хрватске у Организацију за економску сарадњу (ОЕЦД) и да ће тражити да то питање “мало дубље расправи” са мађарским премијером Виктором Орбаном

Колинда (фото:ЈуТјуб)

Она је то изјавила у интервјуу у емисији “Тачка на седмицу” телевизије Н1, која ће бити емитована сутра ујутру од 9 сати. Председница Хрватске у интервјуу је коментарисала и односе са суседним државама.

– Не мислим да би ова арбитража (о граничном спору Хрватске и Словеније) требало да одређује словеначки став према нама у односу на друга питања, од ОЕЦД до Шенгена. Односи Хрватске и Словеније су у глобалу пуно позитивнији него само ово питање о којима се непрестано говори – рекла је она.

Навела је да “више од милион Словенаца посећује хрватску обалу и радо су виђени гости” и да је “исто са Мађариима””. Хрватска председница осврнула се и на мађарску блокаду уласка Хрватске у ОЕЦД.

– ‘Неугодно сам изненађена ставом Мађарске и о томе ћу разговарати с премијером Орбаном и председником (Јаношем) Адером. Ставићу то питање на сто да мало дубље то расправимо. Постоје отворени проблеми који нису лако решиви, као ИНА МОЛ. Мислим да постоји начин да као зреле демократске државе приступимо решавању свега тога – рекла је Грабар Китаровић.

Н1 подсећа да је мађарско Министарство спољних послова у петак саопштило да Мађарска неће подржати хрватски захтев за чланство у ОЕЦД због односа Загреба према МОЛ и њеном шефу Жолту Хернадију.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

loading...
Loading...