Издвајамо Регион

ПАЦОЛИ ИМА ЗЛОЧИНАЧКИ ПЛАН: Румунија признаје Косово – ПЛАТИЋУ ЗА ТО 100 МИЛИОНА ЕВРА!

Фото: Јутјуб

Злогласни тајкун тврди да може да среди да поред Румуније и Грчка окрене леђа Србији! Обећава да ће за шест месеци решити ‘европски проблем’

Албански милијардер Беџет Пацоли, нови министар спољних послова лажне државе Косово, тврди да ће Румунија најкасније до Нове године признати ову шиптарску квазидржавну творевину!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српска блокада
Улазак Срба у „косовску владу“ може да блокира овај Пацолијев план
Стевица Деђански, Центар за развој међународне сарадње

Пацоли је новом косовском премијеру, ратном злочинцу Рамушу Харадинају обећао да ће у наредних неколико месеци решити „европски проблем“ (лажну државу Косово не признаје пет чланица ЕУ – Румунија, Грчка, Кипар, Словачка и Шпанија).

Пара врти…

Како сазнајемо, Пацоли наводи да ће милионским износима купити признање „Косова“ од стране бар двеју земаља ЕУ. Он своје савезнике у Приштини убеђује да је преко посредника, утицајних бизнисмена у Букурешту, већ започео тајне преговоре са румунским функционерима.

– Пацоли каже да ће Румуне „завршити“ са око сто милиона евра! Наводно, толико ће укупно платити утицајним људима у Букурешту да би тамошња Влада најкасније до Нове године признала Косово – преноси наш извор, одлично обавештени западни дипломата. Према његовим речима, шиптарски тајкун тврди и да има одличне везе у Грчкој које ће искористити за реализацију свог злочиначког плана.

– Пацоли у Грчкој има послове вредне стотине милиона. Он је убеђен да до пролећа може да заврши да и Атина призна „владу“ у Приштини. Кад му саговорници кажу да за то нема шансе јер су Грци и Срби стари савезници, он се само насмеје и одговори да парама може све да се среди и да баш све на свету, а нарочито у Грчкој, има своју цену – преноси Информеров извор.

ДОГОВОР Србима три министарства

Српска листа у новој „влади Косова“, која је формирана током викенда, имаће три ресора. Србима су припала министарства за повратак и заједнице, за локалну самоуправу, као и за пољопривреду и рурални развој. Српској листи биће одобрено и да има шест помоћника министара.

Пацолијева стратегија, додају упућени, јесте да Србију доведе у крајње неугодну позицију да готово цела ЕУ признаје лажну државу Косово, како би онда и Београд то морао да учини.

– Он каже да је најтеже с признањем од стране Кипра и Шпаније, али наводи да ће после „ломљења“ Румуније и Грчке морати да попусте и сви остали, па и сама Србија – истиче наш извор.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, на другој страни верује да Србију свакако чекају тешки преговори.

НЕНАД ЧАНАК

ЛИДЕР ЛСВ

Забијање главе у песак највише је штетило интересима Срба на Косову. Београд и Приштина морају што пре наставити разговоре о нормализацији односа, јер без дијалога нема модернизације и развоја.

– Што се тиче дијалога, највећи ударац задат је у време претходних режима кад је то пребачено из УН. Сигурно да наставак дијалога неће бити лак, али да ће Срби на Косову наставити да штите и бране своје принципе, а држава Србија своје интересе. За нас Косово, без обзира што ће ово многе Албанце разљутити, остаје део наше земље и наша јужна покрајина – подвлачи Ђурић.

Албанци немају шансе

Стевица Деђански, шеф Центра за развој међународне сарадње, каже да Срби у Приштини то могу да блокирају.

– Ако је то тачно, улазак Срба у „косовску владу“ може да блокира Пацолијев план. То је вероватно и смисао њиховог уласка у власт, да се омогући бољи живот Срба и да се предупреде опасне ситуације попут ове. Грчка неће признати независност Косова, а Шпанија то не би никад урадила због проблема с Каталонијом. Зато мислим да ће Приштина пре лобирати у Америци него у ЕУ – закључује Деђански.

 

Извор: M. Dobromirović / Информер

БОНУС ВИДЕО