loading...
Русија Свет

Путин: Америчке дипломате не разликују Аустрију од Аустралије

Руски председник Владимир Путин критикује понашање америчких дипломата, уз оцену да је „тешко разговарати са људима који не разликују Аустрију од Аустралије“.

Председник Русије оптужио је амерички естаблишмент за одсуство политичке културе, које се односи на ситуацију у вези са руским дипломатским представништвима у САД. На конференцији за медије након самита земаља-чланица БРИКС-а у кинеском Сјамену, Путин је поручио да Русија задржава право да доноси одлуку о смањењу дипломатских мисија САД у Русији до пуног реципроцитета, али да, за сада, то неће чинити.

Најавио је да ће се Русија жалити суду у вези са одузимањем права Москве да располаже својом имовином у САД Он напомиње да је америчка страна одузела Русији могућност да користи своју имовину, што је „јасно кршење имовинских права“.

Руски лидер је овцијенио и да не треба повећавати војну хистерију око Северне Кореје јер би то могло довести до глобалних катастрофалних посљедица и губитка великог броја људских живота. Напоменуо је да јачањем санкција, режим у Пјонгјангу неће пасти.

Извор: Srna
БОНУС ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=gxd3xBjeTr8

loading...