Свет

Путин: Ситуација се погоршала, балансира на ивици великог конфликта

Путин (фото:ЈуТјуб)

„Ситуација на Корејском полуострву се погоршала и балансира на ивици великог конфликта, проблеме региона треба решавати дијалогом без предуслова“, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не могу да игноришем ситуацију на Корејском полуострву која се у последње време заоштрила и балансира на ивици великог сукоба. Русија сматра је да је мишљење да је могуће зауставити севернокорејски ракетни и нуклеарни програм искључиво притиском на Пјонгјанг погрешно и безнадежно – написао је руски лидер у свом чланку објављеном у водећим медијима земаља БРИКС-а уочи самита који ће се одржати у Кини.

УЦЕНА БЕЗ ПРЕСЕДАНА! Србији се постављају немогући услови

Осим тога, Путин је нагласио да проблем треба решавати дијалогом и без провокација и притиска.

– Неопходно је проблеме региона решавати путем директног дијалога свих заинтересованих страна без увођења предуслова. Провокације, притисци, војна и увредљива реторика су пут који не води никуда – истакао је Путин.

– Русија позива да се настави формирање широког противтерористичког фронта на општеприхваћеној међународноправној основи са централном улогом УН, и да се настави борба против терориста у Сирији и другим земљама – додао је председник Путин.

 

Извор: Vestionline.com

 

Бонус видео: