Издвајамо Свет

ПУТИН УДАРА ХРВАТЕ ПО ЏЕПУ: Дуг Агрокора према Русији и руски новац МОРАЈУ ДА БУДУ ВРАЋЕНИ РУСИЈИ!

Фото: Јутјуб

Руски амбасадор у Хрватској Анвар Азимов изјавио је поводом ситуације у Агрокору да дуг Русији мора бити враћен

Руски амбасадор у Хрватској Анвар Азимов изјавио је поводом ситуације у Агрокору да дуг Русији мора бити враћен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дуг према Русији и руски новац морају бити враћени Русији – казао је Азимов.

Претходно је о Агрокору говорио у рукавицама и апеловао да се проблем реши „у заједничком интересу свих страна, укључујући Сбербанка и ВТБ банка.

– Разговори се настављају, а Сбербанка је с правом забринута и надамо се да ће се у идућим данима политички челници Хрватске дотаћи ове теме – истакао је Азимов, додајући да је задовољан јер ће се „први пут у 25 година расправљати о односима с Русијом у контексту енергетике“.

– Русија има највећу улогу у снабдевању Европе гасом и нафтом и тако ћемо и наставити у интересу Европске уније и Хрватске, никада то нисмо користили као инструмент политичког притиска. Надамо се побољшању односа с Хрватском на различитим пољима и добро је да смо започели политички дијалог након паузе која је, нажалост, трајала десет година – додао је руски амбасадор.

Најавио је и да Русија чини све што може како би се решио проблем загађења ваздуха у Славонском Броду, као и да ће рафинерија у Босанском Броду ускоро прећи на плински погон.

– Постоје велике могућности за руска улагања у Хрватској, а исто тако надам се да ће се створити добре околности за хрватске инвеститоре у Русији, рецимо у фармацеутској или индустрији козметике. Кад се санкције укину – а ми желимо да се то догоди што пре – хрватска храна, мандарине или риба поново ће се наћи на руском тржишту.

Укидањем санкција Хрватска ће бити на великом добитку јер вашу земљу Русија традиционално сматра поузданим партнером – закључио је Азимов.