Свет

Руси узнемирени: У САД се појавио приручник за рат са Русијом

Фото: Pixabay.com

Амбасада Русије у САД сматра „изузетно узнемирујућом“ појаву „приручника“ о рату са Русијом и залаже се за сарадњу двеју земаља у области безбедности.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Предложене су конкретне мере за обуку војске како да делује управо против Оружаних снага Русије. Овакви докази о обуци америчке војске за директан сукоб са Русијом су изузетно забрињавајући, поготово у тренутној већ тешкој ситуацији у области европске безбедности“ наводи се у саопштењу портпарола Амбасаде Русије у Сједињеним Америчким Државама Николаја Лахоњина.

„Трамп објавио рат, Северна Кореја може да обара авионе САД“

Према његовим речима, садржај приручника је „у очигледној контрадикцији са конструктивном природом“ састанака министра спољних послова Сергеја Лаврова и америчког државног секретара Рекса Тилерсона који су одржани прошле недеље.

„Потребна нам је прагматична сарадња у кључним безбедносним изазовима за наше две земље, уместо ширења прича за заплашивање“ рекао је портпарол у саопштењу.

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Ко је терористима дао сателитске снимке да убију руског генерала?

Америчка армија је раније објавила посебан приручник који представља руску тактику вођења хибридног рата и који указује на који начин америчке оружане снаге треба да јој се супротставе.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Vestionline.com