Издвајамо Русија

УКРАЈИНЦИ, ХОЋЕТЕ КРИМ – ВРАТИТЕ СЕ У РУСИЈУ: Хрушчов понизио Порошенка, а Трампу објаснио како стоје ствари!

Фото: Јутјуб

Сергеј Хрушчов, син Никите Хрушчова, некадашњег генералног секретара СССР-а, прокоментарисао је наводе Кијева да је Крим незаконитим путем припојен Русији, истакавши да је, када је реч о неповредивости државних граница, онда потребно да се Украјина првобитно врати у састав совјетског Савеза

Сергеј Хрушчов, који ради као професор на Универзитету Брауна у САД, одговорио је тим речима на опаске Кијева да је Крим анектиран. 

– Ако говоримо о неповредивости граница, онда је првенствено неопходно вратити Украјину у састав Совјетског Савеза. Границе нису непомичне, а када је реч о Криму – то је завршен случај – истакао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Сергеј Хрушчов је синоћ у интервјуу за украјинску телевизију „112″ рекао да предаја Крима Украјини није била политички мотивисана, већ да је у питању било чисто техничко питање како би се решили многобројни бирократски проблеми у вези са инвестицијама на том полуострву.

Крим је 19. фебруара 1954. године одлуком Врховног савета СССР ушао у састав Украјинске Совјетске Социјалистичке Републике, а иницијатор декрета био је тадашњи лидер Никита Хрушчов. Након распада СССР, Крим је остао у саставу Украјине.

Међутим, након референдума у марту 2014. године, грађани Крима одлучили су да полуострво буде припојено Руској Федерацији.
Извор: rs.sputniknews.com
БОНУС ВИДЕО