loading...
Свет

ФИНАНСИЈСКА ИРМА ПУСТОШИ АМЕРИКУ! Дуг САД сада и званично износи 20 БИЛИОНА ДОЛАРА!

Праг је пређен када је Бела кућа дозволила Министарству финансија да позајми додатни новац. Према подацима сајта “УС Дебт Цлоцк”, амерички национални дуг од уторка износи 20,16 билиона долара. То је приближно 62.000 долара по особи и више од 167.000 долара по пореском обвезнику, пише РТ.

 

Износ дуга је био на истом нивоу од марта због горње границе која је раније постављена, јер је Министарству финансија било забрањено да позајмљује још новца.

Међутим, председник Доналд Трамп је у петак потписао закон којим се горња граница суспендује до 8. децембра. Министарство финансија сада може да позајмљује новац до тог датума.

Откако је Трамп постао председник САД, дуг је повећан за 215 милијарди долара.

ВУЧИЋ: Смешна ми је критика власти, што приватник није дао плату радницима – ЗАПРЕПАШЋЕН САМ ТИМ ГЛУПИМ САОПШТЕЊЕМ

Највеће ставке у буџету су здравство, социјално осигурање и одбрана.

Конгресна канцеларија за буџет, федерална агенција која информише Конгрес о буџету, саопштила је да је федерални јавни дуг тренутно на највећем нивоу од Другог светског рата.

Ако тренутни закони остану на снази, пораст буџетског дефицита нагло ће бити повећан у наредних 30 година. Према предвиђањима Конгресне канцеларије за буџет, дефицит би могао да достигне чак 150 одсто БДП-а до 2047. године.

Укупни амерички дуг, комбинација владиног, пословног и потрошачког дуга, све је ближи цифри од 68 билиона долара.

За осам година владавине председника Барака Обаме дуг земље порастао је са 10,63 билиона готово два пута. У условима раста БДП-а од око три одсто годишње и рекордно ниском стопом Федералног система резерви од 0,25 до 0,5 одсто отплата дуга није била проблем. Али крајем 2016. године Федерални систем резерви почео је са нормализацијом монетарне политике. Након састанка у јулу стопа је одржавана на нивоу од 1 до 1.25 одсто на годишњем нивоу.

ХАОС У ПАРИЗУ! ФРАНЦУЗИ УСТАЛИ ПРОТИВ МАКРОНА: Насиље на улицама Париза, град се гуши у сузавцу…

Трамп је више пута говорио да амерички дуг треба смањити, али је био принуђен да се сложи са повећањем државног дуга због растућих друштвених обавеза администрације у оквиру буџета.

 

Извор: usdebtclock.org

 

Бонус видео:

loading...