Издвајамо Спорт

ХАРАДИНАЈ ШОКИРАО ГРОБАРЕ: Навијао сам за Партизан, јер су тамо играли Албанци!

Премијер тзв. Косова признао је да је у прошлости симпатисао црно-беле

Нови премијер тзв. Косова, злочинац Рамуш Харадинај, који је и даље на потерници Србије, због оптужбе да је убијао Србе током рата на Косову, дао је опширан интервју за недељник Експрес у коме је открио да је некада био навијач Партизана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је подржавао црно-беле јер су за клуб из Хумске у време бивше Југославије играли и Албанци.

Навијате ли и даље за Партизан? – било је питање новинара.

– Пре рата је тако било – одговорио је Харадинај.

Затим је уследила констатација новинара да и они навијају за Партизан, и да слободно може да каже “да“.

– Били су Албанци који су играли у Партизану па смо и ми гледали – одговорио је Рамуш Харадинај.

На констатацију да је Партизан југословенски клуб, Харадинај се нешто више отворио о својој породици и открио је да његова породица није била лојална Титу и да су неки од њих били политички затвореници.

– Нисмо ми зато гледали. Моја породица, искрено то причам са Србима, нисмо ми били најбољи Југословени, нисмо волели Тита. Неки чудни смо. Били смо по политичким затворима. Па зна се да је један из моје породице Харадинај служио 11 година у Пожаревцу у самици. А први Рамуш, ја сам други, сахрањен је у Београду. Тај је био с партизанима, болестан је умро, није био убијен или нешто слично.

За кога сад навијате? Волите ли фудбал?

– Не много, нисам пратио екипе. Гледао сам ове наше када играју са Албанијом некад, али не пуно. Нисам могао ни ићи. Био сам у Француској кад су играле Албанија и Румунија. Тада сам био у Швајцарској, па су ме неки пријатељи звали да идем. Занимљиво је видети ко иде тамо и каква је атмосфера – закључио је Харадинај.

 

Извор: Телеграф.рс