Србија

ШОКАНТНО! Бивши Милошевићев телохранитељ оптужује: Сента издао Слобу због пара и чина

Нас 17 чували смо председника и његову породицу. Миленковић је пет дана пред хапшење отишао, за то је добио чин генерала и неку суму новца, открио је Славко Јанковић

Славко Јанковић Црни, некадашњи телохранитељ Слободана Милошевића, тврди да је бившег председника СРЈ уочи хапшења издао његов други телохранитељ и човек од највећег поверења – чувени Сента Миленковић, који је за то, како каже, награђен новчано, али и чином генерала.

Loading...

Он је у ријалитију „Парови“ ТВ Хепи говорио о томе како је 2001. године изгледало Милошевићево хапшење.

– Милошевићева влада имала је организацију која је могла да ведри и облачи у Државној безбедности. Када се рушила држава и када је дошло до издаје, он је имао све информације. Нас 17 чували смо њега и његову породицу. Сента Миленковић је издао Милошевића. Ми смо добили информацију да ће тог дана бити хапшење. Сента је пет дана пред напад отрчао као свако јутро, али се није вратио. За то је добио чин генерала и неку суму новца – казао је Јанковић и додао:

Амбасадор САД: Мигранти из Пакистана, Авганистана и Ирака постаће Срби

– Знало се да је 31. март датум који је Америка дала да се то заврши, јер да Милошевић није тад ухапшен, он је на захтев Русије требало да буде предложен за председника светске Интернационале. Он је човек који је веровао у Устав и државу.

Јанковић је казао да је војска била верна председнику, а да га је заправо врх полиције издао. Како је рекао, ухапшени су и сви који су обезбеђивали Милошевића за време хапшења у резиденцији „Мир“, док су они који су га издали потом били унапређени.

– Сваког ко је учествовао у издаји Слободана Милошевића стићи ће заслужена казна – навео је Јанковић, истичући да се некадашњи председник према њему односио као отац.

ПОБЕДА СРБИЈЕ за Пацолија је ТАКТИЧКО ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИШТИНЕ у договору са Америком

Уживо у програм Хепија укључио се извесни Манасијевић, који је такође био задужен за обезбеђење председника, и оптужио Јанковића да лаже, те да није ни био близу Милошевића током хапшења. Међутим, укључио се и Синиша Вучинић, још један човек близак Милошевићу, и стао у Јанковићеву одбрану:
– Славко апсолутно говори истину. Он је био мој борац и не лаже ништа. То је частан човек, ја сам га довео у Вилу „Мир“. Милошевић је Славка поздрављао из Хага – навео је Вучинић, који је још рекао да је Милошевићу предлагао да побегне у Русију, али да је он то одбио. Казао је и да сматра да је Милошевић отрован у Хагу и тако убијен.

О супрузи
МИРА МУ ДОШЛА ГЛАВЕ

Такође, Јанковић је оценио да је Милошевићу главе дошла љубав према супрузи Мирјани Марковић:
– Мира и Слоба су се волели. Увек ми се чинило да је њему било више стало до ње. Никад није дао да чује негативно о њој. Он је, по мом мишљењу, пао под утицај своје жене, али то је из љубави. Ја никада не бих дозволио да моја жена прави паралелну партију. Слободан често ноћу није могао да спава. Људи из мог обезбеђења су ми рекли да он од полтрона око њега није могао да зна праву истину.

 

Извор: Kurir.rs

Loading...
loading...
loading...