Издвајамо Србија

ЈАНИН ЦРТЕЖ ОТКРИВА СТРАШНУ ТАЈНУ: Питали је чега се плаши, а ево шта је нацртала! ОДМАХ СУ ПОЗВАЛИ ПОЛИЦИЈУ!

БЕОГРАД – Шестогодишња Јана Марјановић (6) могла би да буде кључни сведок у решавању случаја убиства мајке, открива Курир!

Наиме, девојчица је неколико дана након злочина у вртићу направила цртеж који је инспекторе навео на сумњу да вероватно зна више од онога што је у разговору са стручњацима првобитно рекла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према нашим сазнањима, у договору с полицијом, Јана је од васпитача у вртићу добила задатак да нацрта нешто чега се боји.

– Иначе, дечица тог узраста имају задатак да обраде тему „нешто чега се плашим“ или „страшна ствар“, и то се ради како би малишани несметано причали о својим страховима и на неки начин их превазишли. Управо су то искористили инспектори како би покушали да на тај начин дођу до нових информација – објашњава наш саговорник.

Одбила да црта породицу

Када је Јана завршила цртеж, запослени у вртићу били су шокирани оним што су видели.

– На тему „чега се бојите“, девојчица је нацртала своју кућу. Васпитачи су о томе одмах обавестили инспекторе. Полиција је одмах посумњала да девојчица има нека сазнања која није испричала током ранијих разговора са стручњацима – наводи наш извор и додаје да ће се с девојчицом поново обавити разговори.

Подсетимо, након злочина стручњаци су разговарали с Јаном и замолили је да нацрта различите цртеже.

– Између осталог, требало је да нацрта и породицу. Јана је нацртала све што је од ње тражено, али је то одбила. То је било необично јер је дете до тог дана често цртало мајку и оца. Разлог зашто је тог дана одбила може да буде повезан с њеним сазнањем да се мама изгубила – навео је наш извор.

Празна кућа плаши децу

Психотерапеут Зоран Миливојевић сматра да би тек након разговора с дечјим психологом могло бити процењено због чега је Јана кућу означила као нешто страшно.

– Постоји више могућих тумачења тог цртежа. Познато је да празна кућа плаши децу, и то јесте заправо симбол застрашујућег. Само би једно од тумачења било да се у кући нешто лоше догодило, али то може бити утврђено једино у разговору с психологом који би одређеним питањима ослободио и отворио дете – каже Миливојевић.

Он додаје да су деца веома непоуздани сведоци догађаја.

– Тако мало дете нема развијено апстрактно мишљење, веома је лако инструирати их, обрадити и навести да имају одређено мишљење о нечему – навео је Миливојевић.

Зоран о цртежу
НЕ ЗНАМ ШТА ЈЕ ЦРТАЛА

Зоран Марјановић је наводно на саслушању у тужилаштву говорио и о Јаниним цртежима у оквиру полицијске истраге убиства.

– Немам сазнања о томе да ли је Јана на било који начин саслушавана у полицији или Центру за социјални рад. Јеленина покојна мама Зорица Крсмановић рекла ми је да је нека инспекторка из 29. новембра дошла код њих док је Јана била тамо. Можда се радило о неком психологу, ја то не знам. Зорица ми је рекла да је Јана тада цртала, али није знала да ми каже шта – наводно је рекао Марјановић и објаснио да се то догодило у време кад је он био први пут приведен након убиства супруге.

 

Извор: Ј. И. / Курир.рс