Издвајамо Србија

АДВОКАТ ТОМА ФИЛА О СУРОВОМ УБИСТВУ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Ако неко не проговори, УБИЦА НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ОСУЂЕН?!

Фото: Јутјуб

Познати српски адвокат Тома Фила рекао је да ће тачка на случај „Марјановић“ можда бити стављена тек за две године и да је рано о било чему причати јер је истрага у току

Он је истакао да једино верује у доказе кад је у питању хапшење Зорана Марјановића и да тренутно не сумња ни у шта јер је за сада све на нивоу индиција и претпоставки.

– Нисам ја сумњао ни у шта, ја сам адвокат, ја једино верујем у доказе, кад их видим, онда верујем. Овде је у питању основана сумња, тек када се подигне оптужница и суђење почне, тамо се изводе докази, ако их има. После правоснажности можете да кажете да је неко крив. Много смо далеко од тога, макар две године – рекао је адвокат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање зашто се оволико дуго чекало на хапшење Зорана Марјановића, рекао је да је то највероватније зато што нема добрих доказа.

Не знам да ли су докази добри. Промењен је инспектор, тај део ми је чудан, али потребно је доста времена. Ово је велика ствар, ово су за сада индиције, а професор Бајер је говорио да све индиције на свету падају пред једним доказом – рекао је Фила и додао да не би бранио Зорана Марјановића зато што девет година није ушао у српски суд, а неколико година у Хашки трибунал, али ту је ако треба некоме да помогне.

Девет година нисам ушао у српски суд, последњи пут сам бранио 2013. године у Хагу и тада сам завршио. Доста је, имам 76 година, више од 50 година радим, ако некоме треба нешто да помогнем, ту сам, али девет година нисам био у српском суду и четри до пет у Хашком трибуналу, али сам активан адвокат – рекао је Фила.

На претпоставке да је Јелена убијена дан раније, па бачена сутрадан у канал, кратко је прокоментарисао:

– То су све приче, претпоставке једног човека, шта и како је, док не видите, ништа не вреди, ја сам професионалац, ја морам да видим, па да верујем – испричао је он.

У старту лоша процена полиције!

Адвокат Фила је раније тврдио да је београдска полиција у овом случају забрљала у старту.
– Убица никада неће бити ухваћен ако неко не проговори, јер није био нађен у року од 48 сати после злочина. Полиција је забрљала на увиђају, нису нађени трагови и не зна се где је певачица убијена. Све то виси у ваздуху, а подигла се велика прашина у јавности.

У случајевима када су познате личности у питању или када медији свакодневно пишу о нерешеном убиству, као у овом случају, процес на суду може да се покрене само ако постоје необориви докази – казао је он.

Извор: informer/alo