Русија

Американци у НЕВЕРИЦИ: Руси тестирали НЕМИЛОСРДНОГ убицу, нови тип интерконтиненталне ракете

Боља је него многе пре ње

Министарство одбране Русије саопштило је јуче да је са полигона „Капустин Јар“ тестирана моћна интерконтинентална балистичка ракета РС-12М „Топољ“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Борбене јединице ракетних стратешких снага са полигона „Капустин Јар“ у Архангелској области извеле су тестирање интерконтиненталне балистичке ракете РС-12М „Топољ“ – наводи се у саопштењу руског војног ресора.

Према подацима Министарства одбране, „циљ лансирања је било тестирање перспективне бојеве главе интерконтиненталне балистичке ракете“. Ракета је погодила задати циљ на полигону „Сари-Шаган“ у Казахстану. Лажњаци којима збуњује противника.

 

Значајне и интересантне појединости експерименталног лансирања балистичке ракете РС-12М „Топољ” откривене су у руским медијима.

https://twitter.com/aldin_ww/status/913053477387071489

Како је саопштила Управа за информисање Министарства одбране РФ за Ракетне стратешке снаге, циљ лансирања било је испитивање напредне борбене опреме интерконтиненталних балистичких ракета.

АФЕРА КАМЕРЕ: Вулин дао пријатељу милион евра без тендера

Школски борбени део ракете је са задатом прецизношћу погодио мету на полигону „Сари-Шаган” (Република Казахстан).

Интерконтинентална ракета „Топољ” је способна да лети 11 хиљада километара с једном термонуклеарном бојевом главом чија је експлозивна снага 550 килотона. Глава ракете је опремљена системом за пробијање ПРО.

Систем за пробијање ПРО се састоји од пасивних и активних лажних мета, као и средстава за скривање карактеристика нуклеарне главе.

Неколико десетина помоћних мотора за корекцију путање лета, заједно са другим уређајима и механизмима, омогућавају бојевој глави да изводи маневре, отежавајући њено пресретање у завршној фази путање.

Лажне мете се не могу разликовати од бојеве главе у свим дијапазонима електромагнетног зрачења (оптичко, ласерско, инфрацрвено, радио-таласи).

ПОЛИЦИЈА ИСПОД ЈЕЛЕНИНИХ НОКТИЈУ ПРОНАШЛА ДНК НЕПОЗНАТОГ МУШКАРЦА: Зоран је саучесник – УСКОРО НОВА ХАПШЕЊА

Лажне мете омогућавају имитирање карактеристика бојевих глава практично по свим обележјима на ванатмосферској, прелазној и у значајном делу атмосферске деонице силазне деонице лета бојевих глава ракете, отпорне су на факторе нуклеарне експлозије и зрачење суперснажних ласера.

 

Извор: Srbija Danas / Blic.rs