Издвајамо Србија

АНКЕТА ЗБОГ КОЈЕ ЋЕ ВУЧИЋ ПОБЕСНЕТИ: Ово је почетак краја – КРЕЋЕ ДРАМА ЗА НАПРЕДЊАКЕ, ево зашто…

Према последњим истраживањима о расположењу бирача у Београду у које је Курир имао увид, само 15 одсто грађана тврди да живи боље, а исто и лошије чак 82 одсто, односно 41,2 изјашњава се да живи све горе.

Да Српска напредна странка води престоницу у лошем смеру уверено је чак 43,6 посто бирача, док 22 одсто не жели да се изјасни. Ови подаци како сазнајемо забринули су градску власт која ових дана уздуж и попреко прекопава Београд трудећи се да пред изборе показе сто више радова по београдским улицама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, због тога сто су све почели у исто време, огромне гужве само су додатно изнервирале Београђане као и чињеница да су радови почели пред почетак школске године и на крају сезоне одмора.

Информације и да им је пројекат „Београд на води“ угрожен кад пумпе не раде и могућност да се Арапи повуку из посла додатно их је забринула, јер је то једини инфратруктурни објекат који су спремили да покажу за изборе.

Како сазнајемо, владајућу коалицију највише је забринуло распложење опозиционих бирача, јер њих 65% жели да гласа за заједничког канидата опозиције.

На питање бирачима који су чврсто одлучили да изађу на изборе и гласају 29,4% гласало би за кандидата СНС, 15,6% за Шапића, Драгана Ђиласа 14,2%, канидата Покрета Слободних грађана 11,9%, СПС 5,8%.

За Белог би гласало 5,2%, СРС 3,6%, ДС 2,7%, Двери 2,3%, Покрет Вука Јеремића 2,2%, ДЈБ 1,7%, Не давимо Београд 1,4%, ДСС 0,9, СДС 07, остали 2,4.

Пад Шапића у истраживању показао је напредњацима да се исплатила негативна кампања против њега, али их је, како сазнајемо забринуло сто грађани помињу Драгана Ђиласа у истраживањима иако нигде није рекао да жели да се врати у политику.

С обзиром на информације да Саша Јанковић наводно лобира за Ђиласа, јер не жели да у Београду победе напредњаци и тако отпочне талас промена власти у Србији, у СНС страхују да уколико опозиција стане иза Ђиласа, он има реалне шансе да их победи.

Ђилас је вец био изложен негативној кампањи, али грађани у истраживањима ипак набрајају као позитивно његове инфраструктурне објекте- од мостова до обданишта и различите помоћи социјално угроженим грађанима.

Наредњаци су зато пред великом дилемом кога да ставе као кандидата за градоначелника. Весић спроводи самосталну кампању и недавно је почео да рекламира сопствену Фејсбук страницу, а Синишу Малог чија је смена обећана пре годину дана председник Вучић хвали из дана у дан.

У највећој владајућој странци верују да ишчекују најнеизвеснији избори од када су дошли на власт, па макар се листа звала и „Александар Вучић за Београд“.

 

Извор: Курир / Београдски портал

БОНУС ВИДЕО

https://youtu.be/y73rb9Nz5IU