Србија

АРКАНОВО ХАПШЕЊЕ ДОГОВОРИЛИ МИЛОШЕВИЋ И ТУЂМАН? После 25 година ћутања, људи ПРОГОВОРИЛИ!

Пре неколико дана у Хагу је о везама Франка Симатовића, Јовице Станишића и Жељка Ражнатовића Аркана сведочио Боривоје Савић, један од оснивача Српске демократске странке у Славонији.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је пренео Арканове изјаве из 1991. године, када је Аркан потврдио да му је Станишић надређени. У сведочењу је занимљивије да је Аркан говорио како је у Загребу био у затвору по договору између Слободана Милошевића и Фрање Туђмана, пише хрватски Еxпресс.

ЗАБОРАВЉЕНО СВЕДОЧЕЊЕ МАЛЕ ЈАНЕ: Открила шта јој је то мама дала, а то је касније пронађено поред Јелениног тела

Аркан је ово испричао у београдском кафићу Трозубац, одмах после Аркановог повратка из Хрватске. Подсетимо, Аркана је ухапсио шеф полиције Двора на Уни, Милан Шербула.

– Кренуо сам за њим и пратио га на пристојној удаљености. Радиовезом сам позвао још две патроле да прате мене. Ја сам му својим возилом пришао тако да сам му затворио пут. Врата теренца су се отворила. Изашао је мушкарац у маскирној одећи, за кога ћу после сазнати да је Аркан – испричао је Шербула.

Аркан је проценио да нема шанси па није ни покушавао дотакнути свој пиштољ, него је мирно спојио руке и пружио их према Шербул. Кад су Аркана привели у полицијску станицу Двор, почели су да раде телефони…

ЗОРАН БАБИЋ „ВАЗДУХОПЛОВ“ ПОТУЧЕН ДО НОГУ: Ово је нова звезда неписмености у Србији

– Тек у мојој станици сазнао сам кога смо ухапсили. До тада сам мало знао о Аркану као криминалцу и шверцеру, али сам после сазнао да је он пуно већа звер него што сам ја тада мислио. Скупило се ту много шефова и специјалаца из Лучког. Нешто су се дошаптавали, договарали, као да га се боје. Мени је то било смешно. Што га се имате бојати, помислио сам – прича Шербула.

Уследило је суђење у Загребу, па краткотрајан затвор. Није прошло пуно, а Аркан се појавио у Београду…

 

Извор: Espreso.rs/Express.hr