Издвајамо Спорт

Богдановић открио шта му је Швед рекао после победе, а Богданов одговор је још луђи (ВИДЕО)

Богдан Богдановић, најбољи кошаркаш Србије, рекао је да је пресрећан због пласмана у финале Евробаскета.

Србија је савладала Русију резултатом 87:79 и бориће се за златну медаљу у Истанбулу против Словеније, у недељу од 20.30.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Богдановић је био прва фигура меча јер је постигао 24 поена, уз 3 скока и 4 асистенције, а на крају му је честитао и најбољи руски играч Алексеј Швед, који је одиграо нестварно првенство.

„Он ми је рекао: ‘Ти си луд’. Одговорио сам му: ‘Мајсторе, на свакој утакмици дајеш по 30 поена’. Али битно је ко је прошао у финале“, рекао је Богдановић.

Када се резултат ломио, ствари у своје руке преузео је нови играч сакрамента. Прво је минут и по пре краја постигао веома важну тројку, а онда минијатуром дефинитивно решио питање победника

„Веровао сам до краја. Кажем да стално то радим на тренинзима. Промашио сам неке отворене шутеве и онда погодим тај најтежи. То је кошарка, такав сам и ја“, додао је Богдан.

Србија ће први пут после осам година играти у финалу Евробаскета.

„Изузетан успех за нас, мени је ово прво финале Евробаскета, а и за нову генерацију која долази. Пресрећан сам. После оноликих повреда смо наставили да верујемо и Сале нам је уливао невероватну дозу самопоуздања и енергије за ово. Спремао нас је за овакве физичке напоре. Честитке свим играчима и хвала свим навијачима који су нас подржавали. Играмо 30 одсто боље када су они ту и надам се да ће их бити још више у финалу“.

Међутим, утакмица је била веома напета, посебно након повратка ‘Зборнаје’ у трећој и четвртој деоници.

„Направили смо разлику од 15-16 поена, али је уследила нека глупа серија од 10 поена. Они имају квалитет и показали су да за два минута могу да стигну толику предност. Мало смо пали у тим тренуцима, али је најбитније да играмо финале – због тога смо овде“.

Један од најбољих кошаркаша Европе сањао је да води свој тим у овако великим утакмицама.

„Немате појма колико сам сањао то финале. Не могу да опишем. Невероватно је да играмо у три године светско, олимпијско и европско финале. Треба наћи енергију и додатно самопоуздање за финале, како бисмо узели злато“.

Рецепт је игра без притиска.

„Словенци су веома незгодни, играју без пораза и њима морамо још јаче да одговоримо. Треба да уживамо у кошарци и да уђемо у утакмицу као и сваку до сада – максимално и концентрисано. Вечерас је важан опоравак, сутра да одморимо главе и прекосутра ујутру да имамо фокус“, закључио је Богдановић.

Погледајте Богданову изјаву након утакмице

 

Извор: Б92 / Србија јавља