Србија

ВУЛИН: Војском се не руководи из кабинета, са њом се живи

Стање у Војсци Србије је веома добро, а до краја године може се очекивати повећање плата свих запослених у војсци 10 одсто, као и набавка нове опреме и модернизација, каже министар одбране Александар Вулин.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нема добре војске ако није задовољна војска. Очекујемо повећање до краја године у износу од десет процената за све припаднике војске – казао је Вулин за РТС.

Он је додао да повећање стандарда војске кроз плате неће бити једина мера министарства, већ да очекује да се донесе читав пакет мера које би требало конкретно да помогну припадницима војске и њиховим породицама.

Одлука о уласку Косова у Интерпол пада 26. септембра: Да ли треба да страхујемо због овог детаља

Вулин је рекао и да Министарство одбране са Министарством финансија тражи моделе како да се повећају примања запослених у сектору војске, те да ће његово министарство наставити да улаже у Војномедицинску академију. Како је истакао, циљ државе је да се најбољи кадрови у војсци задрже у земљи.

Кад стигну МИГ-ови…

Говорећи о новом наоружању које српска војска очекује, казао је да војсци недостају савремени противваздухопловни системи, а да што се тиче „ловаца“, ситуација ће се поправити када стигну „мигови“ из донације Руске федерације.

– Потребна нам је обнова нашег ратног ваздухопловства и противваждушне одбране. Наставићемо да побољшавамо квалитет, не само у ваздухпловству, него и копненој војсци – рекао је Вулин.

Министар је казао и да је доказ тога да је у војсци све боље то што се на конкурс за пријем професионалних војника до сада пријавило већ око 800 грађана.

– Чињеница је да зараде нису велике за ове војне кадрове али су, како је истакао, све веће, и они који задовољавају услове конкурса имају могуцност запослења и останка у ВС – рекао је он.

СТЕФАНОВИЋ: Безидејна опозиција напада Вучића само да би се докопали касе и фотеље

Навео је и да је Војска Србије гарант стабилности и мира и да је спремна да одговори на све безбедносне изазове.

– Војска неће пропустити да испуни ни један задатак. Ни у ком случају неће дозволити да наш простор буде угрожен. Војска је довољно јака да буде одвраћајући фактор да било ко не помисли да се Србија може лако и јефтино напасти, не може. И не очекујемо да било ко може да покрај војске помисли да тако нешто уради – рекао је Вулин.

Како је навео, и убудуће ће наставити да обилази припаднике ВС на терену.

– Војском се не руководи из кабинета, са војском се живи. Морате да будете део њеног живота да бисте били део управљања војском – рекао је Вулин.

 

Извор: Blic.rs

 

Бонус видео: