Србија

ВУЛИН: Чекам дан када ће Хрвати рећи…

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Александар Вулин каже да му је драго што је хрватска држава признала да у Јасеновцу нема места за усташки и фашистички поздрав.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да чека дан када ће хрватска влада рећи да томе нема места нигде, ни у Хрватској, нити у свету.

Говорећи о усташкој табли у Јасеновцу која је скинута пре пар дана, Вулин је рекао да је то ужас који све време трпимо и правимо да је могуће уопште расправљати и тражити разлоге – зашто нека табла са усташком ознаком „за дом спремни“ треба или не треба да се помери.

Граде се нове нуклеарке око Србије: На само 70 километара од границе налази се чак 18 нуклеарних реактора!

„Морам да кажем да ми је искрено драго што је хрватска држава признала да у Јасеновцу нема места за усташки и фашистички поздрав. То је оно што све време сви разумни људи овог света и сви антифашисти овог света говоре, али ми је исто тако жао што још увек нема снаге и храбрости да каже да усташком и фашистичком поздраву нема места ни у Хрватској ни било где на кугли земаљској“, рекао је Вулин.

Британски аналитичар: „Србија је лансирно поље Русије за Балкан, Црна Гора ‘тројански коњ’“

Он је рекао да се радује дану када ће хрватска влада имати снаге и храбрости да каже да усташким поздравима нема места нигде у Хрватској.

„Не зато што је то законска обавеза, већ зато што је то људска обавеза према ужасу и злу којим је тај поздрав, тај ужас, не сведочио него га чинио“, изјавио је министар Вулин.

 

Извор: B92.net

 

Бонус видео: