Србија

Вучић: Нећемо у НАТО, правимо нашу војску, замерио сам се Карићу

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Србија ће сама да доноси одлуке, неће да иде ни у један војни савез и хоће да развија своју војску, истакао је председник Србије Александар Вучић

Србија ће сама да доноси одлуке, неће да иде ни у један војни савез и хоће да развија своју војску, истакао је председник Србије Александар Вучић и поручио да неће само бити повећане плате војци и полицији, већ ће се изаћи да програмом изградње станова, како би војници и полицајци лакше решавали стамбено питање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је навео да је и у седишту НАТО-а рекао да Србија неће бити чланица тог војног савеза, као и да генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг има разумевање за то.

„Јенс разуме Србију. Нико нас не тера у НАТО“, рекао је председник.

Вучић је назначио да Србија хоће да развија своју армију, да она јача, а да војнци и полицацји боље живе.

„И биће велико повећање плата, уз још нека позитивна изнеђања, јер они морају лакше да дођу до решења стамбених проблема. Ускоро ћемо изаћи са програмом да им помогнемо и омогућимо градњу великог броја стабмених квадрата, како би војници и полицајци могли лакше да реш стамбено питање“, рекао је председник Србије.

То се, подвукао је, може само онда када имате добро стање у буџету и немате проблем са јавним дугом, што је сада случај.

Изгледа да сам се нешто замерио нашем пријатељу Богољубу Карићу, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић коментаришући оцене словеначког института Ифимес како он наводно „прави хаос на Балкану по налогу Ангеле Меркел“.

Карић спреман да купи ПКБ

Гостујући на Хепи телевизији, а упитан да коментарише писање Ифимеса, Вучић је приметио да „у томе има и нашег пријатеља Карића..“.

„Изгледа да сам му се нешто замерио, он је пријатељ са људима из Ифимеса“, рекао је Вучић

Извор: Tanjug/Novosti online
БОНУС ВИДЕО: