Србија

Вучић поручио: Ако немате деце, заборавите на озбиљност државе, јер ко ће да нам ради у будућности?

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је истакао да је у Србији када је он преузео владу, покривеност увоза извозом била 51 проценат

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас Србија нема већих брига када је реч о економији, те поновио да је највећи проблем да сачувамо мир и стабилност.

Наш народ живи сиромашно и тешко и када нам буду плате и 600 евра, биће сиромашнији од многих у Европи, али да ли је боље него што је било и да иде у добром смеру, нема никакве сумње и зато кажем да немамо превеликих брига, јер смо стабилизовали стање јавних финансија што је било најтеже – рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са председником РС Милорадом Додиком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јавне финансије су стабилизоване, каже, захваљујући томе што смо плате „држали“ ниско и што извор раста није потрошња, већ инвестиције и извоз.

У том смислу, навео је да је Србија имала више директних страних инвестција него четири земље и једна територија Западног Балкана.

– Ако имамо две милијарде, БиХ у целини 380 милиона, Албанија око 270, па рачунајте редом… Ово су званични подаци – рекао је Вучић.

Каже, међутим, да недостају већа примања да бисмо и потрошњу имали као додатни извор раста.

Вучић је истакао да је у Србији када је он преузео владу, покривеност увоза извозом била 51 проценат, а данас је, захваљујући доласку страних компанија, чак 79 одсто.

– Не видим ту велике проблеме за нас, а највећи проблем је да сачувамо мир и стабилност. Ако то успемо, ствари ће ићи боље, а да ли могу нешто брже остаје за наше унутрашње дискусије – рекао је председник.

Истиче да је важно како ћемо нашу децу да васпитавамо, да их учимо и да имамо све више ђака у школама, јер их имамо све мање.

– На томе ћемо морати да радимо и зато влада доноси мере да високим свотама подстиче рађања – најављује Вучић.

Те своте ће се, каже, повећавати, јер је то услов за развој озбиљне економије.

– Ако немате деце, ако нема ко да ради у будућности, онда заборавите на озбиљност државе и да има било каквог озбиљнијег угледа у Европи и свету – закључио је Вучић.

Извор: Telegraf.rs/ Tanjug
БОНУС ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=NHH3Dwk8YkM