Издвајамо Свет

ГЕНЕРАЛ КОНАШЕНКОВ ИЗВРЕЂАО БРИТАНСКОГ МИНИСТРА ОДБРАНЕ: Толико сте добри били, да су џихадисти заузели целу Сирију!

Фото: Јутјуб

Министарство одбране Русије саопштило је, поводом изјаве британског министра одбране Мајкла Фелона, да сумња да је Велика Британија дала немерљив допринос уништавању „жалосне секте ДАЕШ-а“.

„Како се ближи победа сиријске војске уз подршку руске авијације над ДАЕШ-ом у Сирији, неочекивано се испоставило да нам је у уништавању тероризма свих ових година негде иза леђа помагао британски министар одбране Мајкл Фелон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Велика Британија је од 2014. дала непроцењиви допринос кампањи против ДАЕШ-а. А у ваздуху, на копну и на мору британска војска је одиграла огромну улогу у борби против терориста… Нехотице се намец́е питање где су биле све те британске ’снаге добра‘ када је ДАЕШ средином 2015. године практично прогутао трец́ину Ирака и целу Сирију?“, навео је званични представник Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

Он је навео да је сам британски министар рапортирао да су од 2014. године британске краљевске оружане снаге извеле свега 1.500 напада на ДАЕШ у Ираку и Сирији. Поређења ради, руска авијација је извела више од 99.000 прецизних напада на терористе само у Сирији, што је и довело до стратешког преокрета у борби против ДАЕШ-а.

„Ако се британски допринос у борби против ДАЕШ-а може назвати немерљивим, онда је то пре у смислу његове безначајности него у смислу размера труда“, навео је Конашенков.

Британски војни министар Мајкл Фелон је у интервјуу листу „УК дифенс“ изјавио да је „Британија дала непроцењив допринос кампањи за уништавање потенцијала ДАЕШ-а од 2014. године, одбивши ту жалосну секту од капија Багдада и доводец́и је до ивице пораза у Раки“.

Према његовим речима, „у ваздуху, на копну и на мору британски војници су одиграли огромну улогу у борби против терориста и обуци савезника“.

 

Извор: rs.sputniknews.com