Православље

Данас је празник: Ову једну ствар прави хришћани МОРАЈУ испоштовати

Бројни верници сведоче о чудима која су им се догађала након молитве овом светитељу

Српска православна црква и њени верници данас славе Светог Пимена Палестинског, свеца који је живео у Руви у време цара Маврикија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пимен Палестински је у младости био пастир чији су пси једног дана напали непознатог човека који се нашао у близини стада оваца.

Како је још увек био веома млад, Пимен се у том тренутку није најбоље снашао и није на време спречио псе који су потпуно растргли човека.

Иако се искрено покајао због свог греха, Пимену је речено да је на себе навукао гнев Божији и да ће и њега као несрећног човека појести зверке, што се годинама касније и догодило.

Медутим, Пимену је милосрђем Господа ипак опроштено због његовог греха, те је његова душа због искреног покајања придодата међу преподобне свеце.

Оно што се Пимену Палестинском догодило 602. године и данас служи као опомена да се грех свакоме може догодити, али исто тако да му се треба и опростити ако се искрено покаје.

Зато се верује да се на данашњи дан ваља сетити свих оних са којима сте у свађи и измирти се са њима и опростити им, јер се верује да ћете у супротном на себе навући Божији гнев, као и Пимен

Извор: Srbija Danas
БОНУС ВИДЕО: