Издвајамо Србија

ДАЧИЋУ СЕ СМЕЈЕ ЦЕО СВЕТ: Ивица се пришуњао Трампу и тражио АУТОГРАМ, Доналд га питао како се зове! (ВИДЕО)

Кратак сусрет министра спољних послова Србије Ивице Дачића и америчког председника Доналда Трампа, који је МСП данас у саопштењу представило као састанак, можда ће ући у анале светске дипломатије.

Разлог је, међутим, више него бизаран. Можда је и раније постојао случај да је високи званичник једне земље тражио аутограм од председника САД, али данашњи Дачићев потез је забележен на видео снимку заседања у седишту УН у Њујорку, који је уживо ишао на страници Беле куће. На том видео запису види се како се наш шеф дипломатије шуња до Трампа, који је тада седео између генералног секратара УН Антонија Гутрераша и америчке амбасадорке у УН и Ники Хејли.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А сад се спремите за трансфер блама. Како сведочи снимак, Дачић је пред Трампа тутнуо фасциклу с фотографијама. Након тога, судећи по гестикулацији, он је шефа Беле куће тражио да му се потпише на фотографије, због чега је Трамп извадио пенкало из сакоа. Кад је погледао фотографије, Трампа је показао прстом и рекао: „То сам ја“. На све то је Трамп, у маниру светске звезде којој неки анонимус приђе и тражи аутограм, питао Дачића како му је име, како би „посвета“ на фотографијама била комплетна.

Реч је, иначе, о заједничким фотогртафијама Дачића и Трампа из новембра 2013, из времена кад ин још није постао председник САД. Наиме, у то време Влада Србије је покушавала да се говори са Трамповом компанијом о инвестирању у изградну лускузног хотела у Београду, од чега, как осе испоставило, није било ништа.

Погледајте данашњи сусрет Дачића и Трампа.

 

Извор: Курир.рс