Издвајамо Србија

ДЕВЕТ ЗВЕРСКИХ УДАРАЦА У ГЛАВУ: Ово је кључни доказ да је певачица из Борче убијена из СТРАСТИ и ЉУБОМОРЕ

Певачица Јелена Крсмановић убијена је крвнички са девет удараца оштрим предметом, што указује на то да је убијена из страсти, а највероватније из љубоморе, сазнаје „Блиц“.

„Блиц“ је ексклузивно имао увид у фотографије с обдукције на којима се виде смртоносне повреде убијене певачице Јелене Крсмановић. Али због узнемиравајућег садржаја и пијетета према породици настрадале певачице фотографије нећемо објављивати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ужасне, снажне повреде јасно указују на то да је Јелена убијена из страсти – убица ју је напао с леђа, ударајући је оштрим предметом (шрафцигером или чекићем), највише по средини и десној страни главе. Није се зауставио када је пала, већ ју је ударао и даље. Лице несрећне жене било је нетакнуто, док је потиљак у потпуности био унакажен, с отвореним убодним ранама.

Како за „Блиц“ прича адвокат Тома Фила, на основу досадашњих података о убиству певачице Јелене, лако се може закључити да се ради о убиству из страсти.

– Чим је више удараца на једној особи, увек је убиство из страсти, и ту нема изузетака. Јер када је плаћени убица у питању или када неко неког убије да би га опљачкао, таква особа не би ударила жртву толико пута и унаказила је – истиче Фила.

Како наглашава, када се ради о убиству Јелене Крсмановић, у питању је дефинитивно нека страст – мржња, љубомора, муж и жена, и ту је, како каже, примењивана сила.

– Обично таква убиства прати и самоубиство. Ми имамо 80 одсто случајева где одмах следи самоубиство, а у случајевима као овај, где се то не деси, онда је тешко доћи до резултата – појашњава он.

Златко Николић, криминолог, такође сматра да је убиство Јелене Крсмановић злочин из страсти.

– Печат које носи то убиство, како је описано, указује на то да је такво убиство, са више од три ударца, углавном изазвано великом количином мржње и осећајем угрожености онога ко то дело чини – прича за „Блиц“ криминолог Николић.

То што се убица није зауставио када ју је усмртио, већ је наставио да је удара такође објашњава његову структуру личности.

– Са девет удараца не убија чопор него појединац, а убиство из страсти чини појединац, повређени, како он себе назива, и свети се на такав начин да задаје толико удараца – наглашава Николић.

Милан Костић, клинички и форензички психолог, каже за „Блиц“ да је уверење које је у сржи убиства из страсти прожето емоцијама о нарочитом значењу и значају партнерске везе.

– Актери су најчешће пре трагичног чина били љубавни партнери. Као доминантан мотив најчешће извире љубомора, једна баснословно сложена страст која се исказује (а не скрива) у понашању и у којој по правилу не учествују други актери, па ни они из породице – појашњава он.

Костић додаје да се у љубомору уплиће много шта, али се два обележја највише истичу.

– Прво је болно осећање увређеног самољубља. Друго је поражавајућа слутња губитка својине над оним што је најдрагоценије. Стога се љубоморне особе, на пример, због тобожњег неверства осећају понижено и омаловажено. У окриљу тог мотива настаје жудња за осветом – закључује Костић.

Профил убице

Деструктивни нарцис

Како за „Блиц“ прича криминолог Златко Николић, овде више није реч о обичном убиству у којем се кривац повлачи након што је некога убио.

– У оваквим случајевима, када убица није извршио самоубиство одмах или у прва два дана после убиства, имате тог нарцисоидног деструктивца којем убиство сада више није издувавање балона због неузвраћене љубави него је и освета. Он зато планира и ту реакцију и ту освету, правећи излазну стратегију – објашњава Николић.

Према његовим речима, убиства из страсти се не дешавају тек тако. У таквим случајевима мора да постоји нека веза, интима, блискост, па чак и велика љубав.

 

Извор: Бојана Богосав / Блиц.рс