Издвајамо Србија

ЕВО КАКО СУ УБИЛИ ЈЕЛЕНУ: Одврнули музику и чекићем је ударали ДО СМРТИ! ЊЕНЕ ВРИСКЕ НИКО НИЈЕ ЧУО!

Истрага… Убица Јелену ударио у потиљак, а када је она почела да запомаже, он је појачао музику и наставио са ударцима, нова су сазнања из полицијске истраге.

БЕОГРАД – Полиција сумња да запомагање и вриску певачице „Гранда“ Јелене Марјановић, која је брутално убијена са девет удараца тупим предметом у главу, нико од комшија у Борчи није чуо јер је у време злочина била појачана музика у студију. Ово су нови докази до којих је, како незванично сазнајемо, дошла истрага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је Курир јуче објавио, веома је могуће да је Јелена убијена у музичком студију, који се налази унутар породичне куће Марјановића.

Комшије чуле музику

– У том моменту никоме није било ништа сумњиво, јер музички студио нема звучну изолацију, па се музика и раније чула. Међутим, после реконструкције злочина и склапања свих доказа прикупљених досад, највероватније је музика појачана после првог ударца који је несрећна жена задобила у главу – открива извор упућен у истрагу и наставља:

Јелена брутално убијена са девет удараца у потиљак

– Највероватније је између супружника у петак увече дошло до свађе и размене тешких речи. Убица, односно Зоран, који је осумњичен да је свирепо убио Јелену, ударио ју је чврстим предметом у потиљак. Када је несрећна жена пала на земљу, почела је да дозива помоћ, али је он појачао музику и наставио да је удара.

Упућени у случај, како наводи наш извор, не искључују могућност да је реч о чекићу, али и неком другом предмету који му се нашао при руци. Према сведочењима комшија, они нису могли да се сете да ли су те вечери чули буку и ломљаву, али су се сетили гласне музике која је свирала неко време.

Цела кућа опрана

– Највероватније се осумњичени успаничио када је схватио шта је учинио и због тога се није снашао да брзо смањи музику. Верујемо да је она свирала и док је са осталим укућанима покушавао да што је брже могуће уклони трагове. Због тога су цела кућа, студио, купатило, али и све друге површине опрани абразивним средством, односно варикином. Истом хемикалијом очишћени су и руке и нокти Јелене Марјановић и због тога садржај пронађен испод ноктију није био употребљив – додаје саговорник.

Зоран и његови саизвршиоци су, како се верује, исте вечери сковали план да је једини начин да се извуку уколико пријаве певачицин нестанак. Због тога је, како се верује, он за сутрадан, за суботу, инсценирао шетњу с њиховом ћерком Јаном по насипу у Црвенки. Тог дана је, потом, како је испричао и на саслушању у тужилаштву, пријавио нестанак супруге тврдећи да је отишла да трчи.

Причали у шифрама… Како је полиција прислушкивала Марјановиће
ЈЕЛЕНУ НАЗИВАЛИ ПАРАДАЈЗОМ, ПИЈАЦА МЕСТО ЗЛОЧИНА

Пресретнути телефонски разговори чланова породице Марјановић само су потврдили сумње полиције да су сви они умешани у убиство певачице Јелене Крсмановић Марјановић у Борчи.

Иако је већ у првим сатима истраге полиција имала снажне индиције да су Марјановићи умешани у злочин, њихови телефони стављени су на мере прислушкивања. Свесни да их полиција непрекидно прати, Марјановићи су, како се претпоставља, разговарали о убиству и Јелени шифровано.

Уочи годишњице злочина, полиција је пресрела разговор у коме је свекар певачице Владимир Марјановић позвао сина Зорана и рекао му да је „гужва на пијаци јер сви траже парадајз“. Истражитељи верују да је „парадајз“ означавао Јелену, а „пијаца“ место злочина. Зоран му је тада одговорио „да је пијаца празна и да нема шансе да је остало парадајза“.

Такође, полиција је пресрела разговор у коме је Зоран Марјановић, након изласка из полиције са саслушања, позвао брата Милоша и поново разговарао о пијаци и парадајзу.

– Очигледно је да су разговарали о убиству певачице, јер ко би након саслушања у полицији причао о парадајзу и стању на пијаци – открио је извор из истраге.

Сумњиво… Да ли се Зоранов отац нехотице одао
КАКО ЈЕ СВЕКАР ЗНАО ЗА ЧЕКИЋ?

После претреса породичне куће Марјановића у данима након убиства Јелене Марјановић, њен свекар Владимир дао је медијима необичну изјаву у којој је навео да „инспектори носе шта мисле да треба док се убица слободно шета с чекићем“.

Ова изјава крајње је необична ако се има у виду да је певачица убијена тупим предметом. Поставља се питање како је Владимир Марјановић навео баш чекић као оружје којим је његова снаха усмрћена.

– Истрага је показала да је Јелена убијена тупим предметом, а да је врло могуће да је тај предмет чекић – наводи наш извор из истраге.

Форензичар с којим смо разговарали, а који је желео да остане анониман истиче да постоји могућност да је Јелена убијена чекићем.

– Веома је занимљиво што је члан породице изнео такву тврдњу, нарочито јер су повреде које је несрећна девојка имала на глави могле настати управо чекићем. Са сигурношћу се може рећи да је она задобила девет удараца тупим тврдим предметом, а чекић одговара опису оружја којим је Марјановићева убијена – каже наш саговорник.

Ненад Шипка
У ДУШНИКУ НАЂЕНА ГРАНЧИЦА

Форензичар Центра за форензичка истраживања из Новог Сада Ненад Шипка изнео је нове детаље из истраге убиства Јелене Марјановић.

– У душнику Јелене Марјановић пронађена је гранчица. То значи да је, када је бачена у канал, била у несвести, али је удахнула још два до три пута. Тада је удахнула и гранчицу – рекао је Шипка.

Адвокат Делибашић
ЗОРАНУ ПОДМЕЋУ ДОКАЗЕ

Адвокат Вељко Делибашић, бранилац Зорана Марјановића, каже за Курир да браниоци сумњају да се њиховом клијенту намештају докази.

– Одбрана је мислила да је највећи шок у овом предмету то што је за сведока предложена покојна ташта. Међутим, данас смо доживели три још већа и скандалознија шока. По законику о кривичном поступку, одмах после саслушања окривљеног бранилац има право да разгледа предмет, али нама је тужилац рекла да предмет можемо да добијемо тек у понедељак. Разлог за то је шокантан, јер је рекла да листови у предмету нису залепљени и да се чека да данас стигне налаз и мишљење вештака патолога о повредама и времену смрти – каже Делибашић.

Шок.. Не може да верује шта ју је снашло
НАДА ТОПЧАГИЋ: САМО ФАЛИ ДА И МЕНЕ ОПТУЖЕ

Нада Топчагић не може да верује да је неко повезује с убиством њене пријатељице и колегинице Јелене Марјановић.

– Јутрос сам прочитала вест да су две певачице умешане у Јеленино убиство. Одмах сам супругу рекла: „Гле, Златко, сигурно су мислили да смо Инди и ја умешане.“ Па на шта то личи. Далеко било. У тренутку кад се то десило, била сам на мору, па смо се супруг и ја враћали и свратили на Тару – каже певачица за Курир.

Она признаје да је саслушана у полицији неколико дана након убиства.

– Наравно да сам саслушана. Па сви пријатељи су саслушани. Шта је ту чудно? То нема никакве везе с мешањем у злочин. Не могу да верујем шта све људима падне на памет. Само је фалило да ставе моју слику и име. Боже ме сачувај куда иде овај свет – поручила је певачица.

Курир је покушао да ступи у контакт и с певачицом Инди, али она није одговарала на наше позиве и поруке.

 

Извор: Љ. С. / Курир.рс