Издвајамо Србија

ЕВО КАКО ЈЕ МИРКОВИЋ СЕБИ НАМЕШТАО ПОСЛОВЕ! За један ТВ прилог сам себи дао чак 30.000 ЕВРА!

Фото: Јутјуб

Естрадни менаџер и бивши председник СО Зајечар Саша Мирковић немилице је извлачио паре из државног буџета и кроз сумњиве послове пребацивао их на рачуне својих и фирми себи блиских људи

Њему је све естрада

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пошто је Мирковић естрадни менаџер, он је своју јавну функцију и јавне послове с буџетским новцем очигледно посматрао као естраду
Иван Нинић, Центар за владавину права

Тако је Мирковић преко Центра за културу и туризам, који послује под окриљем града Зајечара, за само један телевизијски прилог својој Тимочкој РТВ авансно платио 3.360.000 динара (око 30.000 евра)!?

Поред тога, Мирковић је својевремено за организацију дводневне конференције „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“ из буџета Зајечара исплатио чак 2.535.687 динара, од чега је највећи део завршио на сумњивим рачунима.

Наши саговорници кажу да треба испитати све послове које је град Зајечар склапао са приватним фирмама, јер постоји сумња да је реч о преплаћеним услугама.

Извршни директор Центра за владавину права Иван Нинић тврди да је у Мирковићево време Зајечар систематски уништен.

ДАРКО ГЛИШИЋ
ФУНКЦИОНЕР СНС

Саша Мирковић је једна обична лопужа и њему ниједна врста преваре није страна.

– Данас је зато Зајечар долина глади и град на ивици опстанка. А пошто је Мирковић естрадни менаџер, он је своју јавну функцију и јавне послове с буџетским новцем очигледно посматрао као естраду. Када се то све заједно анализира, онда сигурно има простора за одређене кривичне поступке, али одговор на то треба да дају државни органи – поручује Нинић.

Политички аналитичар Бранко Радун скреће пажњу да је извлачење пара на локалу у Србији постала пракса којој се мора стати на пут.

– Извлачи се новац из локалних буџета, надувавају се разноразни трошкови, а финансира се ко зна шта друго. Та пракса би у Србији морала да се мења, посебно јер је слаба контрола утрошених средстава – закључује Радун.

 

Извор: Информер

БОНУС ВИДЕО