Издвајамо Свет

ЗА 50 ГОДИНА СВЕТ ЋЕ СЕ ПОТПУНО ПРОМЕНИТИ: Једна религија ће ДОМИНИРАТИ, шокираћете се која!

Због све већег прилива миграната у Европу и раста броја атеиста, ислам ће до 2070. године постати водећа светска религија, показали су резултати анализе истраживачког центра Пју.

Постотак становништва хршћанске и исламске религије изједначиће се за око године и износиће око 32 посто.
До 2100. године у свету ће муслимана бити око један посто више од хршћана.

Резултати истраживања показали су да ислам постаје најбрже растућа религија на свету. Године 2010. на свету је било 23 посто муслимана, а 31 посто хршћана.

Међутим, истраживање је показало да муслимани у просјку имају више деце од припадника било које друге релгиије – у просеку 3,1, у односу на 2,3 дјеце, колико их имају припадници свих осталих верских група заједно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упркос све већем броју атеиста и припадника исламске религије, до 2050. хршћанство ће ипак остати најмногољуднија религија на свету, али не и задуго потом.

Упркос томе што не утичу на раст глобалне популације, миграције доводе до наглог раста муслиманске популације у појединим деловима света, попут Европе и Северне Америке. Прошле године постотак муслимана у САД-у износио је 1 одсто, док би, према предвиђањима стручњака, до 2050. године овај постотак требало да износи 2,1 процената.
Извор: (Radio Sarajevo)