Свет

ЗВАНИЧНА ПЕДОФИЛИЈА: Шведска легализује бракове са децом због имиграната

Шведска легализује бракове са децом за имигрантске педофиле који желе да остану у браку са својим малолетним женама.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У потезу који су многи критиковали као промоцију педофилије, шведска влада је одбранила своју контроверзну одлуку рекавши да је велики прилив имиграната из полигамних и “сексусално разноврсних“ култура резултаирао осетљивом “хуманитарном“ кризом.

“Ми не прихватамо нити дозвољавамо бракове са децом, али закон такође наводи да се споводе индивидуална суђења за сваки случај понаособ. Наша процена је била да девојчице могу живети са својим мушкарцима током процеса азила,“ изјавила је председница Социјалног комитета Карлскрона, Ингрид Хермансон.

ОВО МАЛО КО ЗНА: Све хришћанске цркве на СВЕТУ, тачно у подне, ЗВОНЕ У ЧАСТ БЕОГРАДА! Ево због чега!

Спутникнеwс.цом извештава: Међутим, овај приступ не дели Камила Брунсберг из Конзервативне странке, која је тврдила да би ови парови требали бити разрешени. Према речима Брунсбергове, девојчице би требале бити смештене у дом за негу деце и младих особа, док би њихове супружнике требало упућивати на азилно пребивалиште Одбора за миграције. Брунсбергова тврди да није постојала друга алтернатива, јер сва друга решења имплицирају на то да Шведска назадује у свом прихватању бракова са децом.

Брунсбергова је такође изразила сумњу у то да се малолетне девојчице заиста усуђују да кажу истину о својој ситуацији када их исптују шветске власти, указујући на то да индивидуалне процене у стварности нису донеле много тога.

Ипак, Ингрид Хермансон је тврдила да ће индивидуална суђења у случајевима малолетних имиграната који су у браку наставити да се одржавају, барем док Шведско удружење локалних власти и региона (СКЛ) не смисли другачије смернице за ово питање.

Тренутно, шведско законодавство о браковима са децом изгледа да се различито примењује у различитим општинама. Раније ове године, Управни суд Векше је пресудио да се 14-годишња трудна девојчица може сместити у имиграциону породицу њеног одраслог мужа, тврдећи да је то део њихове културе. Невероватно, и девојчица и њен супруг су били веома критични према шведском закону којим се забрањује малолетнички брак.

“Када сте усред рата и бежите како бисте спасили свој живот, не размишљате о важећим законима у земљи у коју идете,“ рекла је девојчица за шведски таблоид Еxпрессен.

Полицајци и група миграната су стајали на платформи са шведске стране моста између Шведске и Данске у Малмеу у Шведској, 12. новембра 2015. године.

Претходно, Одбор за миграције је идентификовао 132 венчане деце, од који су 129 девојчице и 3 дечака, од којих већина долази из Сирије, Ирака и Авганистана. Већина њих је имала 16 или 17 година, док је њих 14 имало 15 година или мање. Део проблема је у томе што ни Одбор за миграције нити шведске општине немају никакву рутину за откривање венчаних малолетника. Стога нису направљене никакве совеобухватне процене.

У свом садашњем стању, шведски закон о браку је прикупио доста критика, између осталог и од адвокатице и активисткиње за права жена, Елизабет Мари Фриц, која је ову праксу назвала “неприхватљивом.“

МОЛИТВА ЗА ДАНАШЊИ ДАН: Ако немате среће и мислите да су вам сви окренули леђа, данас изговорите ОВЕ МОЋНЕ РЕЧИ!

Пре тога, шведске власти, укључујући министра правде Моргана Џонасона и министарку за права деце Асу Регнер, више пута су се обавезале да ће преиспитати закон о браковима са децом.

 

Извор: Webtribune.rs