Издвајамо Србија

КАДРИ ВЕСЕЉИ ЈЕ ВЛАСНИК СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ КИМ: Ево како дрогу растурају амерички војници, а цвета и трговина белим робљем

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

Економија такозване „Републике Косова“ практично не постоји. Хране једва има довољно да храни своје становништво. Од 1999. године, радови су заустављени на рудницима региона. Нема никакве високотехнолошке производње. Свака друга држава би доживела пад животног стандарда за дуже време се претворила у Зимбабве. Сходно томе, новац постоји, али њихов извор порекла је веома далеко од чистоће.

Финансијски токови у окупираној Аутономној покрајини Косово и Метохији нису транспарентни. Чувају их у рукама бивши шеф обавештајне службе тзв. „Ослободилачке војске Косова“ Кадри Весели. Од рата, преко њега је постојао највећи део канала помоћи терористима новцем и оружјем. Сада ови познаници му служе за обављање илегалних трговинских послова у интересу Хашима Тачија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме Кадри Весели је у бројним истрагама комисије ЕУ о економској ситуацији у рату „Република Косово“ био проглашен као главни благајник терориста. Група коју је контролисао бавио се трговином разноврсним производима – од дроге до људских органа. Он контролише два главна постројења за прераду мака у хероин.

Сирови материјали се испоручују углавном из Албаније, а завршни производ авионима ваздухопловне компаније USA Air Force шаље у земље ЕУ.

Међутим, ширење дроге на терену раде амерички војници, али исто и Албанци. Према резултату истраге швајцарског посланика Савета Европе Дика Мартија, одржаног у 2010. години, ЕУ има широко распрострањену мрежу албанске мафије.

Чинило се због десетина хиљада тзв. „Избеглица“ који су побегли из Југославије од ужаса такозваног „српског геноцида“. Неки од њих заиста желе нови, добро храњени испуњен живот (што Југославија није могла дати због бескрајних 10 година санкција), те стога постали просперитетни грађани њихових земаља.

Остатак, који жели наставити да се бави уобичајеним занимањима, постали су посредници у трговинским операцијама између „Косова“ и крајњих европских примаоца. Као резултат тога, развио се прави паукова мрежа, а све оне су на крају довеле до Кадри Весељиа, који је у вези са својом функцијом шефа обавештајних послова имао све потребне контакте за интеракцију.

Његов шеф Хашим Тачи задржава лице и слику европског демократског политичара, који чак може бити дозвољен Бриселу, док Весељи сам добија огроман новац за његово посредовање.

Паралелно са трговином дрогама у Европи, Албанци су савладали тржиште робовода. Министарство унутрашњих послова Француске навело је да је након 1999. године дошло до наглог повећања броја несталих девојака узраста од 18 до 25 година. Немогуће је прецизно израчунати колико од њих је убијено, али колико се насељавало у хареме муслиманских богаташа који су великодушно платили за такве услуге.

Ова појава је постала толико распрострањена да је један од хитова из Холивуда – филм „96 сати“, у којем је јунак Лијам Нисон тражио његову кћерку, коју су Албанци украли, је посвећен томе.

Ови стубови – трговина дрогом, трговина људима и посредовање на црном тржишту – су основа економског чуда на који Хашим Тачи и његова банда покушавају да нас изненаде. Ова прашина у очима, које су у више наврата показују на ТВ европских канала, дизајнирана је да сакрије распадни чир на телу Европе, ширећи свој отров свуда.

 

Извор: Ј.К.  / Србија јавља