Издвајамо Свет

КИНЕЗИ НАПРАВИЛИ МОТОР КОЈИ РУШИ ТРЕЋИ ЊУТНОВ ЗАКОН: Пут до Марса трајаће само 10 недеља! (ВИДЕО)

Кинески научници успели су да направе прототип ‘немогућег’ мотора којем не треба гориво. Ради се о концепту који се супротставља познатим законима физике и који би могао да доведе људе на Марс за само 10 седмица, пише Даилy Маил

Видео је објавила службена кинеска агенција за вести ЦЦТВ.цом, под насловом ‘Погон без горива: Кинески ЕмПогон који је направио ЦАСТ научник др. Цхен Yуе, Кинеска свемирска агенција“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Постоје информације да се тестирања ЕмПогона спроводе у кинеској свемирској станици Тиангонг-2
У видеу се тврди како су кинески научници успешно развили ЕмПогон, и да ће га ускоро послати у свемир, иако се не наводе никакве техничке спецификације уређаја.

ЕмПогон је мотор који ствара потисак без потребе за горивом. Уместо тога, користи микроталасе које прикупља из соларне енергије, који се сударају у посебном контејнеру.
Без горива које би избацивао иза себе док се креће напред, ЕмПогон поништава трећи Њутнов закон, који каже како за сваку акцију мора постојати једнака и супротна реакција.

Ово, да све буде још интересантније, није први пут да Кина тврди како има ЕмПогон.
ЕмПогон поништава трећи Њутнов закон, који каже како за сваку акцију мора постојати једнака и супротна реакција

Прошлог децембра су из ЦАСТ (Цхина Ацадемy оф Спаце Тецхнологy – Кинеска академија свемирске технологије) потврдили како влада финансира развој ове технологије још од 2010. године. Устврдили су и да су развили уређај који се већ тестира у ниској Земљиној орбити.

Постоје информације да се тестирања ЕмПогона спроводе у кинеској свемирској станици Тиангонг-2.
Ли Фенг, главни пројектант ЦАСТ бироа за комуникацијске сателите, изјавио је како су кинески стручњаци изградили прототип који је успео створити неколико милињутна потиска.

Да би се ова погон могао користити на мањем сателиту, потисак би морао да буде од 0.1 до 1 њутна.

 

 

Извор: dailymail.co.uk