Издвајамо Србија

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЗОРАНА ОТКРИВА СТРАШНЕ ДЕТАЉЕ ЗЛОЧИНА: Јелена се грчевито борила за живот са убицом!

Фото: Јутјуб

Јелена Марјановић је докрајчена у каналу у Борчи, а нападнута је у близини, вероватно на насипу, наводи се у супервештачењу др Зорана Станковића. Грчевито се борила за живот, глава јој је разбијена тупим предметом

Трагови крви десетак метара даље…
На десетак метара од канала уочени су трагови борбе и крви убијене певачице

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Певачица Јелена Марјановић (33) очајнички се борила са нападачем пре него што је убијена и докрајчена у каналу код насипа у Борчи, наводи се у супервештачењу најпознатијег српског патолога др Зорана Станковића. Овај налаз је део кривичне пријаве на основу које је 15. септембра ухапшен Зоран Марјановић.

На Јеленином телу утврђене су бројне повреде које је задобила док се бранила од убице, а усмрћена је ударцима тупим предметом, највероватније великим каменом, којим јој је смрскана глава, закључује у свом извештају доктор Станковић.

На основу свих прикупљених трагова и расположивих доказа стручњаци су са великом сигурношћу утврдили да је Јелена Марјановић 2. априла 2016. најпре нападнута и претучена у непосредној близини канала у насељу Црвенка код Борче, а онда докрајчена и бачена у воду.

Адвокат Думнић: Рекла-казала оптужбе

Адвокат Никола Думнић, један од Марјановићевих бранилаца, каже за Информер да увидом у списе предмета, који садржи преко 400 страница, није нашао ниједан доказ против свог клијента.
– Надам се да ће решавање овог случаја коначно прећи у институције, којима је то посао, и да се неће провлачити кроз медије који су којешта писали на основу рекла-казала информација и давали простора разним квазистручњацима који су овај трагични догађај искористили за своју личну промоцију – поручује Думнић.

На овакав закључак, како сазнајемо, упућују повреде које су патолошким вештачењем окарактерисане „као старе“ (нанете док је била жива), као и трагови одеротина на леђима. На основу тих трагова закључено је да је убица Јелену после пребијања и задавања удараца вукао по земљи до канала, а потом је бацио у воду док је била у самртном ропцу. Како се наводи, на десетак метара од канала уочени су трагови борбе и крви.

„Модрице на рукама жртве и другим деловима тела највероватније су последица стискања, па се несумњиво намеће закључак да се она претходно грчевито опирала нападачу, који јој је током борбе задао десетак удараца, док је није онесвестио. Затим је њено тело одвукао до канала и ту је докрајчио тако што ју је ударао у главу неким тупим предметом“, кључни су детаљи супервештачења, које у овом тренутку представља службену тајну.

Да је Јелена умрла у каналу, како се даље наводи, доказује и то што је у њеним плућима пронађена вода и „трагови биљних материја које потичу из воде“. Несрећна жена, према ономе што су вештаци такође открили, у води је била неколико сати, што доводи у питање првобитну верзију према којој је смрт наступила 2. априла 2016, између 17 и 18 сати, док је њено тело пронађено у зору наредног дана.

У овом тренутку за монструозно убиство певачице главноосумњичени је њен супруг Зоран Марјановић. Више пута током истраге, која траје већ годину и по дана, он је негирао да је убио Јелену.

Једина чињеница која иде у прилог Марјановићу јесте та да његов ДНК материјал није пронађен испод ноктију покојне Јелене, нити су њени трагови ДНК и крви нађени на његовим рукама. Међутим, кључни доказ који га терети јесте његов ДНК траг на блату које је нађено на глави мртве Јелене

Како смо раније писали, докази које су истражитељи прикупили током истраге указивали су на то да је Јеленин убица имао два помагача, на основу биолошких трагова пронађених на њеном телу.

Полицији су најсумњивији Зоранови родитељи, Владимир и Зорица, као и брат Милош.

– Постоје индиције да су они помагали Зорану да сакрије трагове злочина, а можда му је неко од њих чак и помогао да усмрти супругу. Истрага још није готова и подношењем кривичне пријаве против Зорана овај случај сигурно није завршен – наводи извор из полиције.

 

Извор: Информер