Србија

Курти: Косово је талац Србије; Харадинају Косовске безбедносне снаге

Албин Курти (Фото: Ју тјуб)

Министар спољних послова привремених институција на КиМ сматра да ће коалиција у којој је Српска листа уништити владавину албанске већине. Аљбин Курти сматра да је Косово талац Србије

Посланик Самоопредељења Аљбин Курти тврди да Косово није само „талац“ лидера Демократске партије Косова и новог председника Скупштине Кадрија Весељија, већ, како каже и Србије, односно „њене партије на Косову“ – Српске листе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Косово није само поробљена држава. Косово је такође и талац“, написао је Курти на Фејсбуку.

МУСТАФА: НОВА ВЛАСТ ПО ДИКТАТУ СРБИЈЕ

Председник ДСК, одлазећи министар спољних послова привремених институција на КиМ Иса Мустафа рекао је да ни на који начин неће сарађивати са будућом влашћу у Приштини јер су они коалирањем са Српском листом уништили владавину албанске већине, па ће власт функционисати „по диктату Србије“.

Мустафа је на свом Фејсбук профилу написао да ће будућа косовска власт зависти од гласова Српске листешто значи од Београда.

Подсетио је да ДСК и Алтернатива нису дали подршку парламентарној већини јуче у парламенту те да Демократска партија Косова није добила ни очекивани глас од Теуте Ругове.

Уколико буду владали логиком којом су формирали владајућу коалицију, плашим се да ће већина њих имати канцеларије у затворским ћелијама на Косову, пре него у Скупштини и влади“, написао је Мустафа, преноси РТК.

Косовски председник Хашим Тачи оценио је да је избор председника и пет потпредседника косовске скупштине добра вест и неопходан корак напред за Приштну, те позвао посланике и будуће министре да сарађују о стратешким питањима.

Тачи је на свом Фејсбук профилу написао да Косово пред собом има многе изазове која може да реши само уз политичку културу и демократски дијалог у парламенту.

Истовремено, Тачи је честитао Кадрију Весељију реизбор за председника и петорице потпредседника парламента.

КОСОВСКЕ БЕЗБЕДНОСНЕ СНАГЕ У НАДЛЕЖНОСТИ АБК

Алијанса за будућност Косова, мандатара Рамуша Харадинаја, у новој влади ће имати два ресора, од којих ће једно бити задужено за Косовске безбедносне снаге.

Према писању Косова сот, тим ресором, чији назив се не помиње, руководиће Руштем Бериша, док је Паљ Љекај кандидован да води Министарство инфраструктуре.

Извор: Tanjug
БОНУС ВИДЕО: