Србија

ЛСВ: Црква треба да плаћа порез као и грађани

Православна црква (Фото: pixabay.com)

Лига социјалдемократа Војводине саопштила је данас да је, како наводи, крајње неправедно да грађани имају обавезу и рок да плате порез на имовину, а црква и даље јавно одбија да то чини.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу ЛСВ, које је потписао генерални сектретар Бојан Костреш, позива се Министарство државне управе и локалне самоуправе и Министарство финансија да приликом најављеног пописа непокретности у четрдесет локалних самоуправа са циљем да се утврди ко не плаћа порез, обавезно имају у виду и ту имовину.

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ МАРИЋА О УБИСТВУ ПЕВАЧИЦЕ: Неко веома моћан је у питању, истрага је кренула тек када су сменили главног..

Више је него неправедено, наводи се, да се грађанима обрачунава камата ако касне приликом уплате пореза за једини стан или кућу у којој живе, док са друге стране, црква јавно одбија да плати порез на бројне објекте, оранице и шуме којима располаже.

ИЗ ЛСВ питају да ли ће се и цркви обрачунати и наплатити затезна камата на све што дугује до сада, будући да такав аршин важи за грађане, од чијег пореза се још и издвајају средства за пензијско, инвалидско и здравствено осигурање свештеника и верских службеника.

ТАЈНА ЕКСПЛОЗИЈЕ У СИБИРУ: Тајна ванземаљска база спасила Земљу од потпуног уништења

Министарству финансија и Пореској управи посебно скрећемо пажњу и на детаљ да црква није у систему ПДВ, иако према наводима појединих медија зарађује преко стотину милиона евра годишње, наводи се у саопштењу.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug