Србија

Месић поново забада нож у леђа Србима, а Харадинај признао да им је помогао током рата и проглашења независности

Харадинај је „истакао снажну подршку коју је председник Месић дао Косову и његовом народу, у свим фазама, од мировног покрета “90-их до ослободилачког рата и пута земље ка независности, па све до данас“

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши хрватски председник Стјепан Месић, познат по својој улози у разбијању СФРЈ, не одустаје од подршке људима који су чинили злочине над Србима. Након што је отворено најавио да ће помоћи око укидања Интерполове потернице за Рамуша Харадинаја, али и лобирања да се Исмаил Морина не изручи Србији, Месић је сада дошао у Приштину, како би пружио подршку новом косовском премијеру, кога је назвао „вечним пријатељем“.

ВУЧИЋ НАПРЕДЊАЦИМА у БГД: Борите се и победите – ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ПУТ ДА НА ИЗБОРЕ ИДЕТЕ ПОД ИМЕНОМ СНС!

Крајем фебруара, у јеку српских напора да француски правосудни органи изруче Београду Рамуша Харадинаја, бивши председник Хрватске Стјепан Месић упутио се пут Приштине, како би пружио помоћ милијардеру Беџету Пацолију, да ослободи овог ратног злочинца.

Они су вечерали у једном приштинском ресторану. Непосредно после њиховог сусрета, бивши председник Хрватске и СФРЈ је рекао да се у Хрватској са пажњом прате дешавања после хапшења Рамуша Харадинаја.

– Упознат сам са свим детаљима након хапшења мог пријатеља Рамуша Харадинаја, за кога се надам да ће се ускоро наћи на слободи – рекао је Месић, који је разговарао и са тадашњим косовским премијером Исом Мустафом и руководством Алијансе за будућност Косова чији је лидер Харадинај.

Иначе, Пацоли, који је у јавности познат као најбогатији Албанац, најавио је да ће се заложити за укидање Интерполове потернице и враћање Харадинаја на Косово.

Не дуго затим, злочинац се вратио на Косово, а недавно је, управо захваљујући Пацолију, постао премијер.

Но, ту није крај мешању Месића у српско-албанске односе, јер за то очигледно има довољно разлога (Пацолијевих долара).

Један од најближих саветника Пацолија, новог шефа косовске дипломатије, Наим Мурсел, рекао је крајем јуча да Морина неће бити изручен Србији пре свега захваљујући „великом пријатељу Албанаца“, бившем председнику Хрватске Стипу Месићу.

Ballist Morina përfundimisht nuk do të ekstradohet në Serbi. Kjo falë miqëve tonë kroat. I lumtë mikut tim për angazhimin e tij.

Posted by Naim Murseli on Sunday, July 30, 2017

– Балиста Морина дефинитивно неће бити изручен Србији. То је захвајујући нашим пријатељима и познаницима у Хрватској – написао је Мурсел испод фотографије Месића и Пацолија, коју је објавио на друштвеним мрежама.

Шта ли су сада смислили, тек ћемо видети, али судећи по претходна два примера, очигледна је да Месић једва чека да забоде нож у леђа Србији и Србима.

Наиме, Харадинај се састао са Месићем и обећао је да „ни у једном тренутку неће оставити саме“ припаднике „мале хрватске заједнице“, а бивши хрватски предедник је узвратио да је пријатељство са Харадинајем „вечно“.

– Бићу близу њих – рекао је Харадинај Месићу, мислећи на припаднике хрватске мањине на Косову.

Харадинај је „истакао снажну подршку коју је председник Месић дао Косову и његовом народу, у свим фазама, од мировног покрета “90-их до ослободилачког рата и пута земље ка независности, па све до данас“.

– Пример пута Хрватске ка чланству у ЕУ и НАТО је добар пример, на који треба да се ослања Косово у својој евроатлантској агенди – рекао је Харадинај.

ШТА ЈЕ БРЕ ОВО? ЈЕЛ ЗА ОВО ПРЕТПЛАТУ ПЛАЋАМО?! Мушкарац лиже анус другом мушкарцу у уживо програму на РТС-у

Наводи се да је Месић честитао Харадинају на избору „изражавајући му најбоље жеље, за њега и народ Косова, на евроатлантском путу“.

Бивши хрватски председник казао је да су „политичке функције пролазне, али да ће пријатељство са Рамушом Харадинајем и народом Косова бити вечни“.

 

Извор: Telegraf.rs