Издвајамо Србија

МЛАДИЋ ОВО НЕЋЕ ПРЕЖИВЕТИ! Драматично упозорење генераловог сина: БОРИМО СЕ ЗА ЊЕГОВ ЖИВОТ!

Здравствено стање генерала Ратка Младића у хашком притвору све је лошије и он видно слаби, рекао је његов син Дарко Младић и додао да је убеђен да Младић „неће преживети“ уколико не оде на болничко лијечење.

„Главни је проблем што од децембра он слаби и то нас највише забрињава. Видљиво је да се брзо замара, отежано прича, скаче му притисак преко 200. Али, он се уопште не жали јер је такав и не жели да покаже слабост пред својом породицом“, рекао је Дарко Младић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да породица сумња да је генерал у Хагу имао најмање још један пролазан мождани удар у сну у децембру и да је то узрок његових тегоба и слабљења.

Дарко Младић је рекао да Хаг није дао цјелокупну здравствену документацију породици генерала Младића, што су први пут признали пре десетак дана, те да нису дали снимке главе, срца и друге.

„Говорили су да су нам дали све снимке, а сада одједном кажу да су ти снимци у Бронову и да постоји посебна процедура како би се дошло до тих снимака. Мој отац пре одласка у Хаг имао је три мождана удара, а у Хагу срчани удар“, додао је он.

Дарко Младић је рекао да је породица ангажовала тим стручњака и да они имају исто мишљење да су симптоми који су накнадно развијени доказ да је генерал Младић имао пролазни мождани удар.

„Десна страна тела му још слабије ради, има проблема са спавањем, са умором, притиском. Сада му се опет покварио рукопис. Манипулација је да се по доласку у Хаг његово здравствено стање побољшало. Он је пребачен тамо полумртав. Након пет година није имао никакву лекарску негу. Да је пребачен у неку сеоску амбуланту он би био боље“, истакао је Дарко Младић.

Према његовим речима, вештаци су, према документацији која им је дата без кључних снимака, констатовали да постоје пропусти у лечењу Ратка Младића.

„Да је нормална нека болница у Холандији ми бисмо могли да их тужимо. Они нека главна испитивања нису урадили. Ми се боримо за његов живот и његова права све време. Захвалан сам Влади Србије за гаранције и убеђен сам да, уколико га не извучемо на болничко лечење, он неће преживети“, рекао је Дарко Младић.

Адвокат Бранислав Тапушковић рекао је да нема ригидних процедура за давање гаранција када је здравље угрожено.

„Стално се говори о томе да у неком кривичном поступку било где треба да се води рачуна о правичности. И поступак треба да буде кредибилан, да онај против кога се води поступак буде физички и ментално у добром стању да би могао да прати тај поступак који је везан за проблеме у неком кривичном поступку“, напоменуо је он.

Тапушковић је оценио да у хашким затворски просторијама нема услова за лечење.

„Ако је овако здравствено стање онда му мора бити омогућено лечење било где“, рекао је Тапушковић.

Он је подсетио да некадашњем председнику Србије Слободану Милошевићу, који је само три дана пред смрт тражио лечење у Москви, то није допуштено, али да је Хаг могао да га лечи било где и да би он остао жив.
 

Извор: Курир.рс / Срна / Пинк