Издвајамо Регион

МОРИНУ СТИЖЕ ПРАВДА: Хрватски врховни суд одбио жалбу, Албанац ће бити изручен Србији (ВИДЕО)

Исмаил Морина (Фото: Јутјуб)

Врховни суд Хрватске одбио је жалбу Исмаила Морине на првостепено решење и утврдио да су испуњени сви услови за његово изручење Србији!

Веће Врховног суда укинуло је почетком августа решење о изручењу албанског држављанина Исмаила Морина Србији која га тражи због изазивања нереда на фудбалској утакмици између Србије и Албаније 2014. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Исмаила Морину, који је по потерници у јуну ухапшен у околини Дубровника, Србија терети да је у октобру 2014. године, управљајући дроном који је носио националистичка обележја с картом такозване Велике Албаније, прекинуо фудбалску утакмицу репрезентација Србије и Албаније у Београду.

Жупанијски суд у Дубровнику је првостепеним решењем утврдио да су испуњене све законске претпоставке за Моринино изручење Србији, а на ту се одлуку Морина жалио.

Адвокат Морине жалио се због „погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, због повреде одредби, због погрешне примене материјалног права, као и због погрешне примене санкције“ и предложио да се „укине и преиначи првостепена одлука или да се она укине и врати предмет првостепеном телу на поновно одлучивање“.

Врховни суд је жалбу одбио као неосновану.

 

Извор: Курир спорт / Н1Инфо