Издвајамо Србија

НАКОН ОПТУЖБЕ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈУ ИНВАЛИДА – Маја Гојковић у сузама напустила скупштинску седницу

Београд — Председница Скупштине Маја Гојковић заплакала је током скупштинске седнице и у сузама напустила салу након чега је одређена кратка пауза.

До „инцидента“ је дошло након што посланици Доста је било Љупки Михајловској, која је особа са инвалидитетом, није дата реч иако се јавила по Пословнику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На то је реаговала посланица Демократске странке Александра Јерков која је рекла да Гојковићева вређа достојанство парламента и грађана и да јој је Зоран Мартиновић наложио да не даје реч опозиционим посланицима ни за реплику, ни по повреди Пословника.

На то је бурно реговала Маја Гојковић, која је рекла да су то најтеже увреде на њен рачун, јер је оптужена за дискриминацију, а и сама у породици има особу са инвалидитетом.

„Срам вас било“, рекла је Гојковићева посланици Јерков, расплакала се и изашла из сале.

Након тога је одређена пауза.

Посланици Скупштине Србије касније су завршили начелну обједињену расправу о предлозима закона о основама система образовања и васпитања и о високом образовању.

Скупштина ће рад наставити у понедељак.

На предлоге тих закона поднето је више од 1.200 амандмана.

Владајућа већина најавила је подршку законима, док је опозиција критиковала предложена решења уз оцену да дају превелика овлашћења министру просвете, науке и технолошког развоја.

 

Извор: Танјуг