Србија

Немачки медији у паници пред долазак навијача Звезде: Стиже Иван Богданов и 5.000 насилних Делија, спремају се сукоби по граду!

Немачки медији наводе информације из полиције да се очекују сукоби међу присталицама Келна и Звезде пред меч који је на програму у четвртак од 19 часова

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гостовање Црвене звезде у Келну, које је на програму у четвртак од 19 часова изазива много пажње у Немачкој, а најутицајнији медиј Билд посебну пажњу посветио је Ивану Богданову, једном од најпознатијих навијача Звезде у европским оквирима после инцидената у Ђенови 2010. године.

Билд пише како је у Келну радост због прве утакмице на њиховом стадиону у Европи после 25 година у којој ће дочекати Црвену звезду, али истиче како радост може лако да буде нарушена због најрадикалнијих навијача Звезде.

АМЕРИКА ПОНОВО СЕЦКА БАЛКАН: Сви Албанци у једну државу

Они посебно истичу Ивана Богданова, званог “Иван Грозни“, за кога кажу да је озлоглашени неонациста и подсећају на његову улогу у сукобима у Ђенови 2010. године на утакмици квалификација за Европско првенство између Италије и Србије.

Регионални лист из Келна, Колнер Штат, добио је и информације из немачке полиције да се очекују жестоки сукоби навијача Звезде и Келна. Полиција наводи да очекује око 5.000 навијача Звезде, а од чега њих 2.700 нема карту за меч.

Такође се наводи и да ће стадион бити распродат, као и да ће јаке снаге полиције бити на стадиону – 1.000 полицајаца ће обезбеђивати меч, као и 400 редара.

О ЧЕМУ ВУЧИЋ ПРИЧА? ДА ЛИ ЖЕЛИ ДА БУДЕ НОВИ ТИТО? Планира да Срби и Хрвати буду…

– Свесни смо да постоји велика опасност за навијачке сукобе, међу навијачима Звезде се конзумира алкохол и користи пиротехника, док и Келн има насилне навијаче, а биће им појачане емоције због првог меча у Европи на свом стадиону после 25 година, што значи и већу опасност за конфликте – наводи се из полиције Келна.

 

Извор: Telegraf.rs