Издвајамо Србија

НОВИ ДЕТАЉИ! ПЕВАЧИЦА ОТЕТА, УБИЈЕНА ПА БАЧЕНА У КАНАЛ: Зоран и тајкун пали на полиграфу, клупко се одмотава!

Фото: Јутјуб

Паклени план… Јелену неколико људи отело, усмртило, па су је на крају бацили на насип у ноћи између 2. и 3. априла 2016, полиција отишла с места потраге јер је увелико пао мрак

БЕОГРАД – Јелена Марјановић Крсмановић (33) ипак није убијена у Борчи, већ је после бруталне ликвидације довезена у ноћи између 2. и 3. априла 2016. и остављена у каналу поред насипа. Како сазнаје Курир, тело несрећне певачице, чији је супруг Зоран Марјановић ухапшен због овог злочина, убачено је у воду око три сата ујутру, а пронађено десетак сати касније. Новим детаљима истраге потврђено је недавно писање Курира да Јелена није усмрћена одмах на насипу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стравичан злочин је, према сазнањима Курира, дуго планиран, а поред ухапшеног Марјановића сумња се да је у ликвидацији учествовало још неколико особа. Истрага је усмерена и према А. Р., бизнисмену и грађевинском инвеститору, наводном љубавнику Јелене Марјановић, који је иначе познати бизнисмен из Београда, а ког је осумњичио Владимир Марјановић, Зоранов отац, у петак увече, када му је син ухапшен.

Предност од 12 сати

– Према најновијим сазнањима, Јелена је највероватније отета у суботу око подне, док је џогирала на насипу у Борчи. Одвезена је на другу локацију и убијена. Када је пријављен њен нестанак после неколико сати, кренула је потрага, која се убрзо завршила јер је пао мрак. Тело је довезено око три сата ујутру у бачено у канал поред насипа – каже наш извор и додаје:

– Она није убијена на насипу јер је у то време било много људи на тој локацији, чак се играла и утакмица на оближњем терену. Испитује се да ли је можда и познавала отмичаре и пристала да крене. Убице су имале више од 12 сати предности јер је тек следећег дана нађено њено тело.

Наш саговорник објашњава да Зоран, који је засад једини ухапшен због убиства, није све ово могао сам да уради.

– Ово је исувише сложена операција, морао је да има саучеснике. Читав сплет околности им је ишао касније наруку, јер је увиђај лоше урађен, многи докази на лицу места су брзо уништени – прича извор Курира.

Скоро савршен злочин

Он напомиње да се овде радило о скоро савршеном злочину:

– Ишли су толико далеко да су варикином прали њене шаке и нокте како би избрисали све трагове напада, али и како би истрагу навели на погрешан траг да је наводно Јелена нападнута и убијена на насипу, и да је приликом грчевите борбе за живот загребала и земљу.

О мотиву овог злочина, наш саговорник каже да је могуће да се ради о љубавном троуглу.
Јелена остале ударце примала у хоризонталном положају, на насип довезена такође у хоризонталном положају
– Зоран је био шокиран и разочаран што га супруга вара, а љубавник, моћни бизнисмен, није желео да се сазна за ову везу, као и да растура брак у ком има троје деце, што је био певачицин услов да буду заједно – каже наш саговорник.

Сазнања Курира недавно су потврдили и резултати делимичне реконструкције злочина.

– Откриће да је убица шаке и нокте Јелене Марјановић држао у абразивном средству, највероватније варикини, као и детаљ да на Јелениној мајици нису нађени трагови крви указују на то да је она убијена на неком другом месту, а не на насипу на ком је последњи пут виђена. Све ово доказује да је убица на тај начин покушао да уклони трагове злочина – ово је за Курир пре само десетак дана тврдио Ненад Шипка, директор Центра за форензичка истраживања из Новог Сада (ЦФИ), кога је, као и адвоката Предрага Савића, ангажовала породица Крсмановић како би се коначно сазнала истина о убиству њихове рођаке Јелене Крсмановић Марјановић.

Земљани пут

Он је тада објаснио да земљани пут који води преко њиве до канала где је Јелена пронађена показује да је реална тврдња да је на насип довезена јер се пут налази у близини дела канала у ком је тело пронађено и њиме су могла да прођу кола.
НЕНАД ШИПКА, ФОРЕНЗИЧАР: Откриће да је убица шаке и нокте жртве држао у варикини, као и да на Јелениној мајици нису нађени трагови крви указује на то да је она убијена на другом месту
– Јелена није имала крви на предњем делу мајице у тренутку кад је пронађена у води и извађена на суво. Фотографије са увиђаја на којима се види како полиција извлачи Јеленино тело из канала, а које су нам доставили њени пријатељи потврђују да на њеној сивој мајици нема крви. Трагова крви није било ни на лицу места и у околини места где је пронађена – открио је Шипка и додао „да то указује да је други ударац и остале ударце примала у хоризонталном положају, као и да је на насип довезена такође у хоризонталном положају“.

Сумњиво
ТАЈКУН И ЗОРАН ПАЛИ НА ПОЛИГРАФУ

-Тајкун А. Р., који је наводни љубавник певачице, испитиван у октобру 2016.
-Пао је на полиграфу када су му постављена питања у вези са Јеленом
-Међутим, тада није било доказа који би га довели у везу са злочином
-Зоран Марјановић је до сада два пута пао на полиграфу

Младен Мијатовић, новинар
ЗОРАН 50 МИНУТА С БРАТОМ У КОЛИМА

Новинар Младен Мијатовић каже да је Зоран Марјановић одмах после злочина приведен и саслушан, да је пао на полиграфу, али није било доказа.

– Одмах након притвора отишао је до куће и с братом се 45-50 минута возио по Борчи. То је потпуно нелогично јер је у притвору провео 48 сати, уместо да буде с породицом, дететом, да спава. Јасно је да су о нечему разговарали – рекао је Мијатовић.

Марјановић и даље у страху
БИЗНИСМЕН ПРЕТИО ЗОРАНУ И ЈАНИ

Владимир Марјановић, Зоранов отац, одмах после хапшења изнео је шокантну тврдњу да је моћни тајкун А. Р. био Јеленин љубавник и да је уценио Зорана ако зуцне о злочину.

– Претио је да ће убити и Зорана и дете уколико се помене његова умешаност у овај случај – говорио је Владимир и тако изнео нове детаље јер се за последњих 17 месеци Јелена ниједном није спомињала у контексту прељубнице.

Извор: Курир.рс / Љ. Станишић – М. Иванов