Србија

НОВИ ПРИТИСАК ДА СЕ УГАСИ УНМИК И ПРИЗНА КОСОВO: Координисани наступ Тиране и Приштине у Уједињеним нацијама

Затражили смо да се садашњи формат расправа о Косову промени, а да се седнице Савета безбедности смање са четири на једну или две годишње и да буду затворене, написао је Пацоли

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседник косовске владе и министар спољних послова Беџет Пацоли сматра да је време да Савет безбедности УН размотри могућност трансформације УНМИК-а у политичку канцеларију УН која би помагала Приштини у тежњама ка придруживању светској организацији, преноси данас Косовапрес.

ЛАВРОВ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО – Ево одговора да ли ће Америка напасти Северну Кореју

Пацоли је рекао и да се косовска делегација у Њујорку састала са председником Генералне скупштине УН Мирославом Лајчаком, наводи се у УНМИК-овом данашњем прегледу штампе.

– Затражили смо да се садашњи формат расправа о Косову промени, а да се седнице Савета безбедности смање са четири на једну или две годишње и да буду затворене – написао је Пацоли на Фејсбуку.

Албански премијер Еди Рама је, на састанку са генералним секретаром Уједињених нација Антонијом Гутерешом, разговао о о чланству Косова у Унеску и другим међународним организацијама, преноси приштински лист „Коха диторе“.

ВЛАДИМИР МАРЈАНОВИЋ ИМАО УЛОГУ „ЧИСТАЧА“?! Отерао са насипа људе који су тражили Јелену!

Рама је рекао да би признавање Косова од стране свих земаља директно допринело безбедности и стабилности целокупног региона, наводи се у УНМИК-овом данашњем прегледу штампе.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug