Издвајамо Србија

ОБРАДОВИЋ СЕ КАЈЕ: Погрешили смо што у суботу нисмо напали директно Жељка Митровића!

Лидер Двери Бошко Обрадовић, чији је присталица претукао новинарке Пинка, рекао је у Скупштини Србије да су погрешили што у суботу нису напали директно власника те телевизије Жељка Митровића!

На питање новинара у Скупштини Србије да ли осећа одговорност за инцидент који се догодио испред зграде Пинка, када су претучене новинарке Гордана Узелац и Мара Драговић, он је рекао да је одговоран за сваки скуп који Двери организују, да је ангажована редарска служба испред зграде Пинка и поновио тврдње да се инцидент десио када су они већ отишли.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За мушкарца који је напао новинарке Пинка, Обрадовић каже да је „жртва транзиције, да је три пре три године остао без посла и да живи са болесном мајком од породичне пензије“.

Он је додао да су погрешили што у суботу, на протесту испред зграде Пинка, нису директно напали власника те медијске куће Жељка Митровића јер је, како каже, „он извор зла у Србији“.

Народни посланик и заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић рекао је данас да лидер Двери Бошко Обрадовић оптужује „све и сваког за свој црни образ“, покушавајући да оправда догађаје испред Пинка прошлог викенда.

– Он није политички храбар као што каже, јер не може сам да се физички обрачунава са неистомишљеницима из чисте мржње, да заврће руке женама. То ради када је у групи својих бандита, нема тог јунаштва кад је сам у скупштини – рекао је Орлић.

Додаје, да се Обрадовићеве тврдње да се инцидент десио када су представници Двери отишли доводе у питање његовим речима да је својим очима видео шта се дешава.

Орлић је навео да нико никада није чланове СНС видео да туку жене и да они који не презају ни од чега и генеришу хистерију и мржњу сваки дан немају морално право да говоре о насиљу.

Орлић истиче да су догађаји испред Пинка духовни, морални и политички портрет „жутог предузећа“, и додаје да је насиље проблем коме год да се догоди, јер „жена је жена и новинар на радном месту за кога год да ради“.

 

Извор: Тањуг