Издвајамо Србија

ОВАЈ ЧОВЕК ВИШЕ И НЕ КРИЈЕ ДА РАДИ ПРОТИВ ДРЖАВЕ: Јанковић ИЗБАЦУЈЕ СРБЕ ИЗ УСТАВА и подржава отцепљење Војводине!

Саша Јанковић објавио да се залаже да Србија буде дефинисана као држава свих грађана, а не као национална држава Срба. Његов сарадник Александар Оџић за 5. октобар најавио ‘марш 300 војвођанских застава’ и затражио ‘Војводину републику’!

ОПАСНЕ НАМЕРЕ! Саша Јанковић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пропали досовски председнички кандидат и лидер ПСГ Саша Јанковић више и не крије да ради директно против интереса своје државе и свог народа!

Јанковић је јуче објавио да се залаже да Србија убудуће буде дефинисана као строго грађанска држава односно да се из садашње дефиниције државе у Уставу – према којој је Србија држава српског народа и свих грађана који у њој живе – избаци сваки помен Срба!?! Истовремено, Јанковић није осудио најаву свог коалиционог партнера Александра Оџића, лидера Војвођанске партије, да ће 5. октобра ове године организовати ‘марш 300 војвођанских застава’ и покренути кампању за отцепљење и проглашење ‘Војводине републике’!?!

„Марш 300 војвођанских застава! Против понижења, пљачке и отворене диктатуре која се спроводи над Војводином и свим њеним грађанима. Након протестног марша, јавности ћемо представити ставове и захтеве за будућим статусним положајем Војводине. Војводина Војвођанима! Војводина наша домовина!“, објављено је на Фејсбук профилу Оџићеве партије.
Јанковић се јуче није оглашавао и није одговарао на позиве и поруке Информера, баш као ни Оџић. Међутим, треба подсетити да је Саша Јанковић у интервјуу који је недавно дао „Инсајдеру“ рекао да је захтев Оџића за отцепљење Војводине сасвим легитиман (снимак изјаве погледајте на www.информер.рс)!?!

На другој страни, Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС, каже да је Србија већ сада заједница свих грађана који у њој живе и да му никако није јасно зашто Јанковићу смета помињање српског народа у уставу.

– Избацивање српског народа из Устава мене лично подсећа на оно што је Фрањо Туђман 1990. урадио са хрватским уставом. Изгледа да су Срби реметилачки фактор и за самозваног вођу грађанске Србије, да му јако сметају баш као што су пре 27 година сметали Туђману – истиче Мартиновић.

Ради исто што је радио и Туђман

Избацивање српског народа из Устава подсећа ме на оно што је урадио Фрањо Туђман са хрватским уставом 1990. године
Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС

Аналитичар Драгомир Анђелковић каже да Јанковић никад није крио да је његов приступ грађански.

– Јанковић је анационално оријентисан. Његова жеља јесте да се Србија преформулише као грађанска држава и да се из ње избаци све „национално“, што је за нас Србе јако лоше јер је Србија дужна да брине о свом народу и ван својих граница, а то не може као анационална држава. Јанковић не може да очекује подршку народа за овакве идеје… – подвлачи Анђелковић.

Ниподаштавање Срба

Његов колега Саша Боројевић оцењује да деценијама Срби имају мање права у сопственој земљи него мањине.
– Јанковићев став не треба да чуди јер је то само наставак политике ДС. Опозиција је напокон изашла са конкретним политичким програмом за будућност који гласи: Пишање по гробовима, пишање уз и низ ветар, пишање по херојима, пишање по држави – закључује Боројевић.

Цепање Србије

Како се наводи у „прогласу вредности и циљева“ Покрета слободних грађана, он се залаже за „позитиван однос према Републици Србији као заједници свих грађана који у њој живе“, односно за дефинисање и организовање државе као строго грађанске, ненационалне државе!?! Саша Јанковић је и сам на Твитеру потврдио да се залаже за избацивање Срба из Устава:

„Поштовање људских права, припадност европском простору; грађанска, а не национална држава… неке су од вредности ПСГ“.

Да скандал буде већи, Јанковићев блиски коалициони партнер Александар Оџић, лидер опскурне сепаратистичке Војвођанске партије, јуче је за 5. октобар ове године најавио „марш 300 војвођанских застава“ и захтев за формирање „Војводине републике“!

МИЛОРАД МИРЧИЋ
ПОТПРЕДСЕДНИК СРС
Саша Јанковић је вештачка творевина политичке величине, са бившим амбасадором САД Кајлом Скотом на челу, и не заслужује ни секунд наше пажње.

Сви политички ‘бисери’ Саше Јанковића

* Рекао је у Суботици да не види ништа лоше у томе што је његов сарадник глумац Сергеј Трифуновић на Твитеру написао „да ће пишати на Вучићев гроб“
* Данима неће да открије чиме се то конкретно бавио у затвору у Бејруту, на Твитеру је написао да је отишао у Либан да „помогне властима других држава“
* Није желео да се види са известиоцем ЕП за Србију Дејвидом Мекалистером, оптужујући га да „помаже Александру Вучићу да сакрије доказе диктатуре“
* Забранио сарадницима сваки контакт са Белим јер он, наводно, ради за тајну полицију и има задатак да опозиција изгуби београдске изборе
* Прекинуо сарадњу са ДС и оптужио Драгана Шутановца за издају и тајни пакт са Александром Вучићем и његовом партијом

 

Извор: Информер.рс