Издвајамо Србија

ОДАКЛЕ МАЈСТОРЕ!? Вулин има плату од 800 евра и кућерине од 400.000 евра!

Фото: Јутјуб

Судећи по подацима о имовини јавних функционера из базе сајта Крик, породица министра војног у поседу има станове, куће и земљиште, као и управљачке позиције у неколико приватних фирми.

Покрет социјалиста Александра Вулина у свом програму истиче да је настао „као одговор на немар владајућих елита према човеку“. Међутим, Вулин је по уласку у владајућу елиту показао да прича о борби за социјалну правду служи само за продају на изборима, а да је за примену у животу ипак исплативије стицање некретнина и менаџерисање у приватним компанијама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Судећи по подацима о имовини јавних функционера из базе Крика, породица Вулин у поседу има станове, куће и земљиште укупне вредности 339.000 евра и држи управљачке позиције у неколико приватних фирми. Према доступним подацима, министар месечно прими тек нешто више од 92.000 динара месечно!

Поклон од судије

Најскупља и уједно најспорнија некретнина је стан у београдској општини Звездара од 107 квадратних метара, чији су власници министар и његова супруга Наташа. Брачни пар Вулин је у јулу 2012. купио трособни стан у новоизграђеној модерној згради у ширем центру Београда, и то за 229.620 евра.

Према подацима из уговора, прву рату од 40.000 евра исплатили су у октобру 2011, уз обавезу да остатак исплате до краја септембра 2012. Међутим, Крик је баш током истраживања Вулинове имовине утврдио да је сумњиво Вулиново објашњење, које је пријавио Агенцији за борбу против корупције, да је стан стекао „продајом имовине“. Крик је утврдио да је једнособни станчић у Новом Саду једина некретнина коју је Вулин поседовао пре скупог звездарског. Генеза стицања и отуђивања новосадске некретнине је такође занимљива, јер је Вулин 2010. тај стан добио на поклон од судије Олгице Милошевић, а затим га је две године касније продао рођеном брату за 38.000 евра.

Заштићен

Министар јуче није одговарао на наше поруке, па је и даље непознато да ли је стан исплатио до краја и, уколико јесте, како је дошао до новца. Вулини су, уз стан, за 10.000 евра купили и паркинг место, али министар то није пријавио Агенцији.

Драган Добрашиновић из НВО Коалиција за надзор јавних финансија каже да је Вулин један од главних експонената лицемерја које нам сервирају.

– Стекао сам утисак да је Вулин главни представник пролетерске идеје и да нема ништа, јер му као социјалисти-утописти ништа и не треба. Очигледно да није тако. Он је само још један пример лицемерја и хипокризије ове власти и оно што је најгоре – он је политички заштићен од одговорности пред правосудним органима. То је цела игра и док је ове власти, неће одговарати за своје финансијске и имовинске послове – оцењује наш саговорник.

Агенција за борбу против корупције, ДРИ и Управа јавних прихода ухватили су Вулина и његову партију у седам прекршаја везаних за сумњиве токове новца употребљеног за освајање гласова на неколико локалних избора

Према подацима Крика, министар одбране је рекордер по броју судских процеса који се воде против њега, чак осам, и један по приватној тужби!

 

Извор: еспресо.рс