ИНФО Србија

Одбрана предузела прве кораке: Зоран Марјановић може на слободу?!

Фото: Јутјуб

Одбрана Зорана Марјановића, осумњиченог за убиство супруге певачице Јелене Марјановић 2. априла 2016. године у Борчи, уложиће жалбу суду на решење којим му је одређен притвор до 30 дана јер сматра да за то нема основа.

Како је рекао један од Марјановићевих бранилаца адвокат Вељко Делибашић, жалбом се оспорава притвор јер је Више јавно тужилаштво предложило одређивање како не би утицао на саокривљене и сведоке које није именовало.
Он је подсетио да у овом случају саокривљених нема и да је Марјановић једини окривљени.

Делибашић је додао и да је судија за претходни поступак прекорачио предлог тужилаштва, будући да је у решењу о одређивању притвора он навео имена сведока који треба да буду саслушани у истрази.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Међу тим сведоцима је и Јеленина покојна мајка, која је преминула пре пола године – указао је Делибашић оцењујући овај предлог као бесмислен.

Поред тога, како је навео, одбрана сматра да нема доказа који би поткрепили основану сумњу да је Марјановић извршио кривично дело за које се терети.

С обзиром да је тужилаштво поред разлога да не утиче на сведоке и саокривљене, тражило да се Марјановићу одреди притвор и због узнемирења јавности, који судија за претходни поступак није прихватио, очекује се да и тужилаштво уложи жалбу на решење о одређивању притвора.

О жалбама ће одлучивати кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду.

Марјановић је ухапшен у петак, 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства. На терет му се ставља кривично дело тешко убиство за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора. Марјановић је и раније привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Он је у суботу на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији. Тада је, према писању медија, рекао да је тог дана, 2. априла 2016. био са супругом и ћерком у шетњи у Борчи након чега је Јелена продужила на џогинг а он се вратио са ћеком кући око 15-16 сати.

Нестанак супруге је пријавио око 20 сати, а њено тело је полиција пронашла сутрадан на насипу у Борчи

Извор: Tanjug