Србија

ОПОЗИЦИЈА О ПРЕКИДУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ БЕОГРАДА НА ВОДИ: Пројекат за прање пара

Прекид радова на изградњи „Београда на води“ због муљања српске стране у заједничкој фирми с Арапима још један је показатељ да читав тај пројекат, који је од почетка био сумњив, треба детаљно преиспитати, оцењују саговорници Курира.

 Одборник ДС у београдској скупштини Зоран Алимпић напомиње да је пројекат „Београд на води“ од почетка нетранспарентан и због тога веома сумњив, препун криминалних активности и великог заташкавања.

Без тендера

– Нема тендера, па се претпоставља да се директно погађају послови. Не зна се ни ко ради, ни за које паре, нити ко колико плаћа. Врло је логично да постоји огромна могућност корупције и надувавања цена. Знамо само да је велики део обавеза пао на град Београд и Републику Србију, али све се ради уз опште ћутање – оцењује Алимпић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер Двери Бошко Обрадовић предлаже потпуно обустављање пројекта.

– „Београд на води“ је пројекат за прање пара представника актуелне власти. Најбоље би било да се тај пројекат заустави и испита његова комплетна позадина, посебно спорно финансирање. Од почетка је све спорно, од лекс специјалиса до овога данас, и зато нема друге него да се сасвим заустави градња – поручује Обрадовић.

Надувани трошкови

Како је Курир јуче објавио, арапски инвеститор је свео радове у „Београду на води“ на минимум, и то због открића да га српски партнер поткрада. Арапи су, према нашим сазнањима, контролисали досадашње послове у градњи и открили да је српска страна надувала трошкове у заједничкој фирми, и то тако што је извођач радова „набилдовао“ фактуре за трошкове изградње.

 

Извор: Kurir.rs

 

БОНУС ВИДЕО: