Издвајамо Спорт

ОПШТА ФРКА У КЕЛНУ: Око 100 „делија“ у тучи са домаћим навијачима, Иван Богданов изненадио Немце (ВИДЕО)

Познати су и први детаљи великог сукоба навијача Келна и Црвене звезде пред меч 2. кола Лиге Европе који се игра у Немачкој.

Како јављају локални медији, код Фрајзенвола је око стотину присталица београдског клуба ушло у физички сукоб са навијачима домаће екипе, а на лицу места примећен је и Иван Богданов, кога немачка штампа назива „Иван грозни“. Међутим, његово понашање их је изненадило:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Око сто навијача Звезде потукло се са навијачима Келна, а међу њима је био и Иван ‘грозни’, који је ноћ провео у притвору. Ипак, овај хулиган није био међу агресивнима, већ је покушавао да смири Србе и навијаче Келна. Није имао много успеха. На крају је приведено око 30 особа, а већина њих су навијачи Црвене звезде“, јавља немачки Експрес.

Исти лист наводи да је Богданов, као неко ко није био активни учесник сукоба, отишао са пријатељима до Рудлф плаца, где је чекање на групни полазак на стадион прекраћивао уз пиво, у друштву око 500 „делија“. Услед великог броја Звездиних навијача, саобраћај око тог трга је заустављен, а полиција мегафоном обавештава присталице београдске екипе да на стадион неће ући нико ко нема карту.

Из предострожности, поједини власници продавница у улици којом се очекује кретање колоне навијача, решили су да пре времена затворе радње.

А онда, нешто пре 17 часова по средњеевропском времену, око хиљаду Звездиних присталица кренуло је пут стадиона, окружени великим бројем припадника полиције.

Припадници органа за одржавање јавног реда и мира су мотрили на „делије“ и корачајући уз њих, и блокирајући бочне улице, а примећена је и коњица, како би се брзо спречили евентуални изгреди.

 

Извор: Б.О. / Блиц.рс