Србија

Откривена велика превара у Слагалици: Годинама намештају игру слова (ВИДЕО)

Помислили бисте да комбинација 12 слова има бесконачно много, али, као и већина, преварили сте се.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иста слова која су се у популарном квизу Слагалица, у истоименој првој игри појавила 3. септембра, такмичари су „изабрали“ и пре 9 година! Реч је о словима ИРЕСЏЉОТЋЗЕМ.

Александар Рајковић, један од два такмичара, је тако доведен у заблуду да је сам изабрао слова.

ПРОВАЉЕН СИСТЕМ

Помислили бисте да комбинација 12 слова има бесконачно много, али, као и већина, преварили сте се. Прва игра квиза, има ли икога ко то не зна, почиње тако што такмичар говори „стоп“, док се на екрану појављују „случајно“ изабрана слова од којих онда треба да се формира реч, што дужа наравно. И не само да су сва слова иста већ је исти и редослед слова. Занимљиво је да је тада, пре 9 година, као и 3. септембра водитељка емисије била иста, Марија Вељковић.

РУСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ: Америка користи кризу са С. Корејом да нове нуклеарне бомбе Б61-12 постави према Русији

– Овим је у ствари проваљен систем. Људи наводно бирају слова, а машина заправо избацује унапред спремне комбинације. Очигледно је да имају неколико хиљада комбинација и ко зна колико пута се ово до сада догодило, али гледаоци то нису приметили, а ово је упечатљиво јер је реч „земљотресић“ од пре неколико година ушла у историју. Јер је по први, вероватно и једини пут, такмичар имао дужу реч од компјутера „земљотресић“ у односу на компјутерово „земљотреси“ – каже добро обавештен извор, преноси „Ало“.

ТАКМИЧАРИ ВЕРУЈУ ДА САМИ БИРАЈУ СЛОВА

Према његовим речима, увек је било чудно како могу тако брзо да пронађу реч са највише слова јер би за то требало да унесу у програм на стотине хиљада речи.

– А овако како раде је једноставно – имају већ готове речи, углавном од 12, 11 или 10 слова и замуљају их у слова која такмичари тобоже бирају. Бесмислено је да такмичари верују да сами бирају слова, јер је очигледно да то ради машина. Вероватно раде на исти начин и бројке, али ту дозвољавам могућност да ипак машина сабира.

НАЈЛАКШЕ ЈЕ УНАПРЕД СПРЕМИТИ КОМБИНАЦИЈЕ

Према речима Бошка Марића, стручњака за примењену математику, компјутери се ретко користе у криптографији, јер постоји могућност да се исти низ понови, баш као што с едогодило у овом случају. Постоји и могућност, сматра он, да кад такмичар каже „стоп“, неко у студију притисне тастер како би се зауставио низ, али би то био систем пословања из прошлог века. Са техничке стране гледано, каже Марић, истина је да је најлакше унапред спремити комбинације.

Марко купио реплику Ван Гогове слике на вашару за 1.000 динара, испоставило се да вреди неколико МИЛИОНА ФУНТИ

Водитељка Слагалице Марија Вељковић иако већ годинама води овај квиз о техничким стварима у квизу, како је рекла, не зна ништа.

Погледајте емисију емитовану 3. септембра, од 2:00:

Погледајте и стару „Слагалицу“, са „земљотресићем“, од 0:10:

 

 

Извор: Telegraf.rs