Издвајамо Србија

ПАЗИТЕ СЕ МТС ПРЕВАРЕ ОД 5.000 ДИНАРА: Ево како вам у ПОСЛОВНИЦИ НА ТЕРАЗИЈАМА НА ФОРУ узимају паре!

Ово је исто као да ме је неко на Теразијама сачекао с пиштољем и отео ми 5.000 динара. Нема разлике, принцип је исти – каже наш читалац

Читалац портала Еспресо.рс поделио је са нама муку коју је имао са МТС-ом (пословница на Теразијама), то јест, како он каже, „пљачку“, која ће да га кошта 5.000 динара!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пре пар дана сам добио опомену пред утужење због неплаћених рачуна за АДСЛ. Рок до 30. септембра да уплатим дуг. Ништа спорно, јесу рачуни били неплаћени, не мојом кривицом, али јесу били неплаћени. Све је ту на месту. Позвао сам МТС да се информишем, и рекли су ми да је потребно да одмах уплатим цео износ, сваки рачун посебно, и да вратим рутер, како ми не би наплатили додатних 30-так евра за њега. Речено ми је да рутер и плаћене рачуне однесем у пословницу на Теразијама – прича он.

Како каже наш читалац, у пословници на Теразијама му је љубазна службеница у среду, 27. септембра, рекла да може данас да уплати новац, али да рутер може да врати тек у петак, „јер неће бити прокњижено до петка“.

– Питао сам је могу ли да оставим рутер ту, код њих, да га не бих још двапут носио по граду, али она ми је љубазно рекла да не може да прими рутер сада, и да је то могуће тек у петак, кад сви рачуни буду прокњижени. Истог дана, у среду, сам у Главној пошти платио све рачуне, а службеница поште ми је рекла да ће бити прокњижени тог истог дана до 17.30.

С плаћеним рачунима у руци, и рутером у најлон-кеси, наш читалац се у петак, 29. септембра, појавио у пословници на Теразијама. И онда – хладан туш.

– Друга службеница ми је поврдила да су сви рачуни плаћени, али ми је тражила да на име невраћеног рутера платим 5.000 динара. Објаснио сам да тих 5.000 динара не могу и нећу да платим, јер сам рутер већ доносио да вратим у среду, али ми је њена колегиница рекла да могу да га донесем тек у петак, пошто га „није могуће раздужити пре петка“. Службеница је на ово рекла да „могу само да напишем жалбу“, и да „не може ништа да уради“. Питао сам је могу ли да разговарам са пословођом ове испоставе МТС на Теразијама, али она ми је објаснила да је „Урош на паузи“, и да свако има право на паузу од пола сата. Пошто сам у реду и за шалтером провео више од пола сата, схватио сам да је реч о тзв. „продуженој паузи“ коју Урош, као и многи млади и успешни менаџери, изгледа користи, па сам одлучио да прошетам до омиљеног портала Еспреса, који се налази у Влајковићевој 8, што је близу Теразија – каже нам читалац.

Нашем читаоцу је овако остала „весела“ дилема – да ли да плати 5.000 динара, које су му овако „сместили“ запослени у пословници МТС на Теразијама, или да чека тужбу и вуцарање по судовима.

Послодавац МТС пословнице у којој се десила спорна ситуација каже за Еспресо да се „такве ствари не могу засигурно доказати, али да је поднет захтев да се цела спорна ситуација испита“.

– Упознат сам са целим случајем, и захтев је поднет. Ја конкретно нисам присуствовао томе и не знам, али ћемо решити ситуацију. Уколико се утрврди да је корисник у праву, неће морати ништа да плати – тврди он, и додаје да „лако може да се деси да се двоје људи не разумеју“.

Пословођа је додао и да је наш читалац „демонстративно“ напустио пословницу, и да није хтео да поднесе захтев.

Читалац Еспреса (име и презиме познато редакцији) замолио нас је да свима који читају овај текст пренесемо да се добро чувају кад улазе у пословницу МТС на Теразијама, јер им се, као и њему, може десити да, после координисане акције службеника, из ње изађу „лакши“ за 5.000 динара.

– Добро се пазите. Једни вам кажу „дођите у петак да раздужите рутер“, а у петак вам други кажу „то није наш проблем, платите 5.000 динара јер сте дошли у петак, како су вам наше колеге рекле“. Рекао сам и њима, мирише ми да ово није нимало случајно, и да овакве „акције“ иду по систему АПП (ако прође, прође). Многи људи немају ни нерава ни стрпљења да пишу жалбе, да чекају решења и да се вуку по судовима, па једноставно плате шта им је наметнуто. Овде мени нема разлике, ово ми је исто као да ме је неко на Теразијама сачекао с пиштољем и отео ми 5.000 динара – каже наш читалац, и додаје да, ако неком од корисника затреба пословођа Урош, морају да се наоружају стрпљењем, пошто може да се деси да Урош буде на паузи.
Еспресо.рс