Издвајамо Русија

ПАНИКА У САД! ПУТИН ДОБИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОРУЖЈЕ: Електромагнетна бомба претвара непријатељску технику у хрпу гвожђа!

У Русији је направљена противелектронска муниција, која је способна да потпуно паралише технику непријатеља помоћу микроталасног електро-магнетног пулса. Ради се о електро-магнетној ракети „Алабуга“, која је опремљена бојевим блоком у којем се налази генератор електро-магнетног поља, изузетно велике снаге

По својим карактеристикама ова ракета је способна да у потпуности паралише све електронске уређаје и њихове компоненте у радијусу 3,5 км од места експлозије, претварајућу непријатељску технику у хрпу обичне гвожђурије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руси развили целу фамилију бомби и ракета, као и артиљеријских граната, које на ефикасан начин могу у потпуности да онеспособе најсавременију борбену ид ругу технику

Пројекат „Алабуга“ је резултат целокупног комплекса научних истраживања, који је отпочео још почетком ове деценије.

Основни задатак овог пројекта је утврђивање основних техничких смерница у развоју противелектронског оружја будућности и израда његових експерименталних модела који ће бити примењени у пракси.

Главни носиоци овог пројекта су еминентни руски научници који су урадили темељиту студију која је поред озбиљне теоретске анализе укључивала и комплекс практичних испитивања на лабораторијским макетама и на специјализованим полигонима.

Резултат овог обимног теоријско-практичног рада је израда читаве номенклатуре електро-магнетног оружја, које на изузетно ефикасан начин може у потпуности онеспособити најсавременију борбену и сваку другу технику.

Иако се знало да руска војска спроводи овакав пројекат, он је ипак био покривен непрозирним велом тајне. Сва електро-магнетна оружја и његове главне компоненте, које су настале као разултат пројекта „Алабуга“, ушле су у категорију критично важне технологије са највећим могућим степеном безбедносне заштите.

Према првим незваничним проценама које су веома штуре и дозиране, руски научници су развили оружје које може да делује различитим интензитетом на непријатељску технику.

Ова муниција, на пример, може да онеспособи непријатељску технику у одређеном временском периоду, али и да јој нанесе фатална оштећења, да је дословно „спржи“ и учини потпуно неупотребљивом.

Даље ово имплицира да су Руси развили целу фамилију ваздухопловних бомби и ракета, као и артиљеријских граната, које на различитом степену интензитета могу да делују на непријатеља.

Највећа тајна се дефинитивно крије у бојевој глави ових пројектила, која се највероватније састоји од специјалног електро-магнетног генератора, својеврсног убице софистицираног, ултра-модерног оружја 21. века.

 

 

Извор: Russia Beyond Србија