Србија

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Верујем да Вучић о Космету мисли исто што и наш народ!

Верујем да оно што мисле Црква и народ мисли и наш председник, рекао је патријарх српски Иринеј, на питање шта мисли о унутрашњем дијалогу о решењу косовског питања

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У интервјуу за данашње „Вечерње новости“, патријарх каже и да се уздамо у Русију да ће нам помоћи да сачувамо оно што је увек наше било.

БОГ СВЕ ВИДИ, БОГ СВЕ ЧУЈЕ: Овај човек је ВРЕЂАО Св. Василија Острошког, СЕКУНД КАСНИЈЕ га је стигла ЗАСЛУЖЕНА КАЗНА!

– Наша трагедија и наш проблем јесте то што се народ није вратио. Прво решење и највећи задатак јесте вратити што већи број људи прогнаних с Косова и Метохије – рекао је патријарх Иринеј.

Он наглашава да му се чини да никада нисмо толико страдали као у нашем времену, почевши од стратишта у Јасеновцу и Јадовну из прошлог рата, па све до Косова и преко Косова, где смо својом крвљу и својим костима цементирали ову земљу.

– И данас патимо и страдамо, али је наша велика нада у име Божје да нас неће оставити под условом да ми не оставимо Господа – поручује патријарх.

Патријарх верује да Господ неће оставити ни наше мученичко Косово.

ШТИМАЦ БРУТАЛНО ПОКЛОПИО ХРВАТЕ: Неко је рекао да смо „Ц тим“, а тај тим иде по злато!

– Неће Господ оставити ту највећу светињу, заливену сву крвљу светомученика у толиким светима и светињама. Неће Господ дозволити да падну у руке некрста, који све чини да руши и пали, и не зна шта је историја и духовно наслеђе. Таквом народу таква блага не могу бити дата на чување – каже српски патријарх.

 

Извор: Tanjug